StoryEditorOCM
KalelargaDRAMA U ULICI ANTE STARČEVIĆA

Lopov provalio u kuću i udario oca poznate zadarske glumice

Piše Zadarski.hr
13. rujna 2019. - 22:35
pinic2-240717

Nemojte nas ništa pitati, dosta nam je naše muke, rekao nam je Marijo Pinčić (55), otac naše popularne glumice Doris Pinčić Rogoznica, objavila su 24 sata.

Njega je u četvrtka u rano ujutro, oko 5.40 sati, u Ulici Ante Starčevića u Zadru ozlijedio nepoznati muškarac koji je očito preskočio ogradu i došao u obiteljsku kuću Pinčićevih na toj adresi.

Marijo Pinčić istog je dana bio u bolnici jer je, prema svemu sudeći, lakše ozlijedio vrat. U petak se odmarao u dvorištu kuće.

Napad očito nije bio bezazlen jer nosio je Schanzov ovratnik. Bio je u društvu dvije žene.

- Da, lakše sam ozlijeđen, ali stvarno nemam volje za daljnji razgovor. Dobro sam, samo mi treba malo mira - rekao nam je glumičin otac.

Policija je izvijestila da je nepoznati muškarac ušao u dvorišni prostor kuće Pinčićevih te iz ljetne kuhinje ukrao piće i hranu.

- Kad ga je 55-godišnji vlasnik zatekao, muškarac ga je fizički napao i pokušao pobjeći, pri čemu se ozlijedio preskačući metalnu ogradu - rekla je Ivana Grbin, policijska glasnogovornica.

Neslužbeno saznajemo da je razbojnik najprije srušio Pinčića na pod, a nakon što je ovaj pao, pokušao je pobjeći skočivši na kantu za smeće. Glumičin otac je ustao, htio je uhvatiti lopova, ali je dobio udarac nogom, a provalnik je pobjegao preko ograde, ozlijedivši pritom nogu.

- Čuli smo odjednom buku, razbijanje i lomljavu stakla, nismo znali što se događa. Tako rano ujutro... Mogu vam reći, stvarno nam nije bilo svejedno - kazala nam je jučer jedna od susjeda Pinčićevih u Ulici Ante Starčevića.

- Provalnik je, prema svemu sudeći, htio krasti hranu iz vanjskog hladnjaka u dvorištu. Ma najvjerojatnije je u pitanju neki narkoman. Pa su ga otac i brat uhvatili i pohvatali su se, a provalnik je, bježeći, pao sa zida i polomio se. Svi domaćini su dobro, iako su pretrpjeli udarce. Hladnjak je na sigurnom. Koliko znam, da vas malo nasmijem, nedostaju samo dvije paprike! - kazala nam je osoba bliska obitelji.

Glumica nam se jučer poslijepodne javila na telefon, ali nije htjela komentirati incident u obiteljskoj kući.

- Ne znam ništa o tome, trenutačno sam na snimanju - rekla je.

Ona inače živi na drugoj adresi sa suprugom Borisom Rogoznicom i dvoje djece, sinom i kćeri.

Uskoro se sele u novi dom, u okolici Zagreba, a 6. rujna proslavili su šestu godišnjicu braka, koji su sklopili u zadarskoj katedrali sv. Stošije.

Policija ima osumnjičenog 39-godišnjaka koji je u zadarskoj Općoj bolnici na saniranju ozljeda.

Osumnjičen je za razbojničku krađu, no kriminalistička obrada još nije završila. Neslužbeno doznajemo da je osumnjičeni od ranije poznat policiji po krađama i provalama, a navodno je i sklon drogama.     

 

20. travanj 2024 09:56