StoryEditorOCM
KalelargaBRZINSKI INTERVJU

Među 22 kandidata DSV bira dvoje zadarskih sudaca: pojedinačni razgovori trajat će svega 3.21 minute?!

Piše B.S.
11. prosinca 2020. - 11:04

U zgradi Ministarstva pravosuđa i uprave u Zagrebu u tijeku su razgovori s kandidatima za dva suca Općinskog suda u Zadru.

Na javni natječaj objavljen još u siječnju, javilo se čak 22 kandidata. Zanimljivo je da je Državno sudbeno vijeće (DSV) razgovore s kandidatima zakazalo u dva "brzinska" termina s razmakom od samo 45 minuta.

U prvom terminu od 9.30 do 10.15 sati DSV je zakazao razgovor s grupom od čak 14 kandidata, što znači da za svakog ima svega - 3.21 minute vremena.

Nakon toga, od 10.15 sati obavit će se razgovori s još osam kandidata.

Na razgovor su prema utvrđenom broju bodova pozvani: Neva Lukin, Ana Santini, Ivana Župan, Marija Knez, Silvana Brala, Petar Zaradić, Vera Miočić, Ljiljana Jakša, Iva Abfal, Denis Klarendić, Maja Nevešćanin, Josip Dušević, Danijela Števanja, Nikolina Grancarić, Glorjana Čičak, Marija Rozga, Mislav Gazilj, Ivana Starčević, Jadranka Longin, Jelena Ćurković, Ana Matić Puljar i Željana Vidović Labor.

Vijeće je na razgovor pozvalo kandidate koji su prema utvrđenom redoslijedu ostvarili više od 130 bodova, a iznimno i manje ako je broj kandidata s najmanje 130 bodova manji od broja sudaca koji se imenuju. Kandidat na razgovoru može ostvariti najviše 15 bodova.

Vijeće će imenovati suce između najviše 10 kandidata koji su ostvarili najveći broj bodova, s tim da razlika između izabranog kandidata i kandidata s najvećim brojem bodova ne smije biti veća od 10 bodova.

17. travanj 2024 01:05