StoryEditorOCM
KalelargaMUČAN INCIDENT TIJEKOM SUĐENJA DARUVARCU KOJI DANAS IZLAZI NA SLOBODU

Majka doživjela živčani slom, 18-godišnjakinja izbila kroz vrata sobe za svjedoke!

14. prosinca 2018. - 10:04
daruvaracc.JPG

Odmah nakon što je u petak sutkinja Općinskog suda u Zadru Mitra Meštrović još jednom odgodila početak suđenja 31-godišnjem Darku Kovačeviću Daruvarcu zbog izostanka Daruvarčevog odvjetnika, te roka u kojem se novi odvjetnik mora pripremiti slučaj, u sudnici je izbio incident.

Majka 18-godišnjakinje za čije je krvničko premlaćivanje optužen 31-godišnjak, a koja je danas trebala svjedočiti potpuno se slomila, te ispustila neartikulirani krik u sudnici kada je shvatila da to znači da će Daruvarac od danas biti na slobodi. Tužitelj Igor Vulić zatražio je mjere opreza, privremeno oduzimanje osobne iskaznice, putovnice, zabranu prilaska žrtvama, te zabranu napuštanja prebivališta.

"Ne mogu ja ovo više. Ne mogu ovo izdržati..."- zajecala je majka.

U tom je trenutku na iznenađenje svih vrata sobe za zaštićene svjedoke u sklopu sudnice "probila" 18-godišnja Zadranka. Pokušala je doći do majke mašući rukama i nogama. Cijelu su situaciju odmah smirili pravosudni policajci, koji su obje Zadranke uveli u zaštićenu prostoriju.

"Dajte mi torbu da odvedem dicu iz ove države. Ne mogu više, ne mogu više..Ubit će mi dicu. Ne mogu više. Radi koga ja moram bižati iz Hrvatske, radi koga - vrištala je majka iz sobe za svjedoke, a potom i u hodniku Općinskog suda u Zadru kojim su nakon njihovog odlaska policajci proveli Daruvarca prema policijskom automobilu, a potom i prema istražnom zatvoru u zgradi na Poluotoku.

" Ispričavam se žrtvama nasilja, no suđenje ne može početi jer nema uvjeta za održavanje rasprave. Ja bih to doista voljela, ali ne mogu zbog zakonskih okolnosti"- rekla je sutkinja nakon incidenta u sudnici.

Daruvarcu danas istječe maksimalni rok za zadržavanje u pritvoru za kaznena djela za koja se tereti, pa se tijekom jutra po sili zakona očekuje njegovo puštanje na slobodu.

- Ne možemo reći da sud nije pokušao riješiti slučaj u roku od šest mjeseci. Dogodilo se to što se dogodilo, a realno nova sutkinja u vremenu kojeg je imala nije mogla dovršiti postupak. Ono što mene muči ovdje i to je jedino moja zamjerka, jest da je trebalo malo više paziti da se nanovo ne povrijeđuju žrtve. Pozivanje žrtve ovakvog događaja četiri, pet puta, sada šesti put novo je traumatiziranje. To je jedina zamjerka. Sud je trebao na to paziti, a nije. Mjere opreza su nebitne za sigurnost ove obitelji - rekao je Milan Petričić, odvjetnik majke i 18-godišnje žrtve nasilja 31-godišnjaka.

 

 

25. rujan 2023 13:06