StoryEditorOCM
KalelargaMINISTAR U ZADRU

Malenica: "Predsjednik vrši strašan atak na brojne institucije. HDZ će mu olakšati odluku kada dođe do 76 potpisa"

Piše B. S.
27. ožujka 2024. - 13:18

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica izjavio je u srijedu u Zadru kako predsjednik RH Zoran Milanović vrši ‘strašan atak‘ na brojne institucije, među kojima je i Ustavni sud RH.

- Mi već tridesetak godina gradimo institucije u RH s obzirom da smo mlada demokracija, mlada država. Međutim, sada vidimo strašan atak predsjednika RH na brojne institucije, među kojima je Ustavni sud. Jasno se zna koja je uloga predsjednika republike, ali i Ustavnog suda RH – rekao je Malenica nakon što je upitan da komentira Milanovićevu izjavu kako ovakav oblik Ustavnog suda RH treba ukinuti.

- To je strašno što predsjednik izjavljuje, a odnosi se na Ustavni sud, način na koje on naziva suce Ustavnog suda koji su jednim dijelom njegovi bivši kolege, iz njegove stranke. Dakle to nije dobro za društvo državu, niti za pravnu sigurnost – rekao je Malenica ispred zgrade suda na zadarskom Poluotoku, gdje je uz ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šimu Erlića predstavio akcijski plan obnove zemljišnih knjiga u Zadarskoj županiji.

- Predsjednik Republike je taj čija bi institucija u kampanji trebala biti nepristrana, a vidimo što on čini. Ustavni sud je jasno rekao da on krši Ustav, a mi ćemo mu kao Hrvatska demokratska zajednica olakšati odluku kada dođemo sa 76 potpisa – rekao je.

Predsjednikove izjave o propucanom automobilu suca Ivana Turudića ocijenio još jednim primjerom Milanovićeve komunikacije tijekom koje napada određene institucije nemajući nikakvih konkretnih stvari ni argumenata.

- Predsjednik Milanović komentira nekakve situacije i događaje, naravno kako on to želi. Sve vezano za pucanje na automobil Turudića policija je odradila po propisima, a isto tako će se ovisno o sigurnosti i procjenama utvrditi treba li tu nekakav oblik zaštite - rekao je Malenica nakon čega je negirao pitanje novinara je li ovakav obilazak sudova zapravo stranačka kampanja.

- Mi samo radimo svoj posao. Već četiri godine vodimo brigu o našim građanima - rekao je.

26. travanj 2024 18:38