StoryEditorOCM
KalelargaJURNJAVA NA DRAČEVCU

Maloljetnici ozlijeđeni nakon sudara motorima: jedan naletio na drugog, a obojica vozili bez dozvole, kacige i registracije!

Piše B.S.
1. lipnja 2023. - 10:46

Maloljetni motociklisti ozlijeđeni su u srijedu oko 21 sati u Ulici Sv. Nikole Tavelića na zadarskom Dračevcu gdje su se sudarili.

U sudaru je jedan zadobio lakše ozlijede, dok je drugi maloljetni vozač prevezen u zadarsku Opću bolnicu, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen.

Prema informacijama uz zadarske policije, sumnja se da je prvi maloljetnik koji je vozio motor prije stjecanja prava na upravljanje i bez zaštitne kacige izazvao prometnu nesreću nakon što je skrenuo u lijevo, a da prethodno nije provjerio da to može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Tom prilikom naletio je na drugi motocikl koji ga je u tom trenutku pretjecao, a s kojim je upravljao drugi maloljetnik bez zaštitne kacige i prije stjecanja prava na upravljanje.

Daljnjim postupanjem policije utvrđeno je kako su oba motocikla sudjelovala u prometu bez registarskih oznaka, te im je isteklo važenje prometne dozvole.

- Protiv obojice nadležnom sudu podnosi se Optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama dok će se protiv maloljetnika koji je zadobio lakše tjelesne ozlijede, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznena prijava zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu- rekli su u PU zadarskoj.

19. travanj 2024 19:06