StoryEditorOCM
KalelargaAKCIJA SPAŠAVANJA

Maloljetnog Čeha "koštao" SUP, jak vjetar ga odnio na sredinu zadarskog kanala, u pomoć mu je priskočila policija

Piše I. I.
23. srpnja 2024. - 11:45

U ponedjeljak u 12.45 sati policija je zaprimila dojavu građanina da se u moru kod otoka Ošljaka u zadarskom arhipelagu nalazi maloljetna muška osoba, češki državljanin kojeg na dasci za veslanje nosi jaki vjetar.

Sukladno procijeni da je osoba u životnoj opasnosti poradi izrazito nepovoljnih meteoroloških uvjeta koji su u tom trenutku vladali na moru, zbog jakog vjetra jugozapadnjaka i stanja mora 4, u situaciji u kojoj je svaka minuta bila bitna, angažirano je policijsko plovilo P-210 koje je žurno isplovilo iz Gaženice prema mjestu dojave.

Članovi posade broda su za to vrijeme bili u stalnom telefonskom kontaktu s članom obitelji te su u 13.10 sati na sredini zadarskog kanala uočili osobu na SUP-u te su krenuli u akciju spašavanja.

U 13.15 sati, policijski službenici su osobu izvukli iz mora na brod. Vidno prestrašenom i pothlađenom maloljetniku policijski službenici su pomogli da se popne na službeno plovilo gdje su mu pružili potrebnu skrb te ga prevezli do luke u Gaženici, nakon čega je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu Zadar kako bi mu se pružila potrebna medicinska skrb.

S ciljem zaštite imovine, policijski službenici su na brod izvukli i dasku na kojoj se osoba nalazila.

Odmah po pronalasku osobe, u samom tijeku postupanja upoznati su roditelji koji su zahvalili policijskim službenicima na pruženoj pomoći u teškim vremenskim uvjetima.

Zahvaljujući profesionalnosti te brzoj reakciji policijskih službenika, i u slučajevima izvanrednih okolnosti kao što je ovaj pokazuje da policijski službenici osim zadaća u sklopu redovnih aktivnosti uvijek poseban naglasak daju na pomoć građanima.

 

08. rujan 2024 01:26