StoryEditorOCM
KalelargaDONESENA ODLUKA

Marijana Senkić Klapan izabrana je za vršiteljicu dužnosti ravnateljice Znanstvene knjižnice.

Piše AVŠ
8. rujna 2021. - 14:33

 Marijana Senkić Klapan izabrana je za novu vršiteljicu dužnosti Znanstvene knjižnice u Zadru. Na sjednici održanoj u srijedu, tu odluku donijelo je Upravno vijeće (UV)  knjižnice sa četiri glasa "za" te jednim suzdržanim. 

Nakon ove odluke, koju gradsko vijeće po poslovniku potvrđuje automatizmom, upravno vijeće ima rok kroz najkasnije godinu dana raspisati novi natječaj za izbor čelnog čovjeka ove gradske ustanove.  

Prošli natječaj nije dobro prošao i to nakon što je Gradsko vijeće odbilo upravo Marijanu Senkić Klapan, zamjenicu dosadašnjeg ravnatelja Mira Grubića, koja je bila predložena od strane UV-a. Senkić nije dobila povjerenje 15 vijećnika dok je njih 10 podržalo prijedlog Upravnog vijeća te gradske ustanove. 

 Uz Senkić Klapan, druga kandidatkinja koja se javila na natječaj za ravnateljicu Znanstvene knjižnice, bila je dr.sc.Tatijana Petrić, nekadašnja ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Kako njezin životopis, niti kvalifikacije, uopće nisu stigli do gradskih vijećnika, a kamoli da se o njoj raspravljalo kao o ravnopravnoj kandidatkinji, dovela je do toga da se natječaj proglasi namještenim i netransparentnim, te da gradski vijećnici traže poništenje tog natječaja.

20. travanj 2024 13:08