StoryEditorOCM
4 kantunaREAGIRANJE VIJEĆNICE

Marjana Bakmaz (HDZ): "Marko Vučetić vijećnike pretvara u šišmiše, a sam preuzima ulogu predsjedavajućeg noćnog predatora. On je politička lutalica!"

Piše B.S.
17. rujna 2021. - 12:23

Ravnateljica zadarske Škole za primijenjenu umjetnost i gradska vijećnica (HDZ), Marjana Bakmaz, reagirala je u petak na konferenciji za novinare, koju je održala ispred Znanstvene knjižnice, na izjave predsjednika Gradskog vijeća Marka Vučetića.

Njezino reagiranje prenosimo u cijelosti: 

- Iznenađena medijskim ignoriranjem javnog vrijeđanja upućenog meni od strane Marka Vučetića, predsjednika Gradskog vijeća Grada Zadra, a i zbog bešćutnosti sadržaja izrečenih uvreda, primorana sam obratiti Vam se ovim putem. Nevjerojatno je kako nadahnut govor Marka Vučetića nije naišao na reakcije onih koji u takvim situacijama grubih vrijeđanja redovito reagiraju.

Prije svega, predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić nije sposoban voditi sjednice Gradskog vijeća što je i ovaj put pokazao kroz potpuno nepoznavanje demokracije, konstantno kršenje Poslovnika Gradskog vijeća, neorganiziranost u koordinaciji s radnim tijelima Gradskog vijeća i upravom. Vijećnike pretvara u šišmiše, a sam preuzima ulogu predsjedavajućeg noćnog predatora. Kako drugačije nazvati predsjednika koji iscrpljuje, vrijeđa, provodi verbalno nasilje prema vijećnicima koristeći se pritom bogato filozofskom retorikom ?!

Već sam kazala na sjednici Gradskog vijeća, a ponovit ću opet, da je Upravno vijeće Znanstvene knjižnice Zadar u potpunosti poštivalo zakonsku proceduru prilikom odabira nove ravnateljice kojoj je jedini nedostatak to što nije bila prihvatljiva Vučetiću i njegovima. Razrješenje članova Upravnog vijeća koje je potom uslijedilo, dokaz je provođenja samovolje i nepoštivanja čl. 29. i čl. 30. Statuta Znanstvene knjižnice Zadar o čemu će pravorijek donijeti pravne institucije.

Ako ja provodim politiku banalnosti zla onda on provodi politiku oličenja zla. Nedorastao ulozi koju obnaša, svojim izjavama nenamjerno otkrije svoju mračnu stranu iz koje izvire emocionalna bešćutnost, destrukcija, korištenje straha i dominacija koja u intervalima postaje verbalno okrutna te izaziva jezu u sitnim noćnim satima. Iskoristit ću njegov citat i reći: „Njegova je duša ipak mračnija od noći.“ Kako drug vuk uočava nihilizam i pesimizam, ja ipak uočavam optimizam i zato je ovo sve rečeno trebalo davno prije reći. S ovim ne vrijeđam nego samo koristim akademski govor i stilska izražajna sredstva opisujući stanje u kojem se nalazi.

Postavljam pitanje tko je uopće? Nazivam ga metaforički vukom jer to možda najbolje dočarava kako je izgledao prilikom izricanja svojih uvreda i grubog vrijeđanja s govornice indirektno me uspoređujući s nacističkim zločincem Eichmannom. Je li intelektualac, profesor, političar, filozof , Matan iz Prosjaka i sinova, Lord Voldemort?

Najbolji odgovor bi bio da je on politička lutalica. Teško je nabrojati s kim sve nije pokušao ostvariti svoje političke ciljeve. Od svih na kraju odbačen, a predvidljivo je da će tako biti i ovaj put. Sudjelujući u političkom životu Vira kao gradski vijećnik, provodio je filozofski eksperiment kroz Udrugu Civilnog života. Nakon svih velebnih uspjeha svog eksperimenta, napustio je Vir jer mu postaje premalen za ostvarivanje svojih političkih ambicija.

Kroz festival sile i taštine, čini se da smo na početku dugotrajnog obrasca nepoštivanja i tiranije iako je obećavao transparentnost, demokraciju, uljuđenost i slobode. Svjedoci smo provođenja novog eksperimenta Filozofsko nasilje u Gradskom vijeću Grada Zadra.

Žao mi je što gospodin Enio Meštrović, kao predsjedavajući Vijeća u tom trenutku, nije prekinuo Vučetića u njegovom ataku i vrijeđanju te me na taj način poštedio bijesnih zlih napada,a mogao je to učiniti kao korektiv, kao gospodin i kao čovjek jer to sam od njega očekivala. Ali dobro! - izjavila je Bakmaz.

22. travanj 2024 09:03