StoryEditorOCM
Kalelarga"NISMO MI..."

Marjana Botić od policije tražila odgovore o muljanju na prometnici između Bolnice i Poliklinike - evo što je odgovorio Anton Dražina

Piše Zadarski.hr
28. studenog 2023. - 08:24

Gradska vijećnica Akcije Mladih Marjana Botić uputila je priopćenje za javnost. Evo što kaže:

U vremenu najavljenog javnog božićnog uvida u izmjene Prostornog plana uređenja Grada Zadra od 28. studenog 2023. do 28. prosinca 2023., Akcija mladih napokon je zaprimila odgovor zadarske policijske uprave u vezi naše po n-ti put ponovljenih prijava nepravilnosti u vezi 2019. godine provedene rekonstrukcije ulice Nikole Šubića Zrinskog kraj Opće bolnice Zadar.

U odgovoru Policijske uprave Zadarske saznajemo kako su na osnovi naše prijave napokon pregledali izvedbenu dokumentaciju obzirom na naše sumnje u kriminal i o rezultatima kriminalističkog istraživanja dokumentacije policijska uprava Zadar odgovorila je kako je izvijestila Općinsko državno odvjetništvo u Zadru.

Prateći rad ODO Zadar u Akciji mladih i kod naših kolegica/a iz Javnog dobra, odmah smo se upitali jesu li rezultate poslali direktno u centralu u Medulićevevoj ulici ili na neku manje važnu adresu ODO?

Pa smo ne bili lijeni uputili prijavu zajedno sa dobivenim odgovorom MUP a ponovo na DORH i USKOK nadležne za rad lokalnih ODO i ŽDO, te na Upravu za cestovni promet, infrastrukturu i inspekciju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture budući iz odgovora MUPa Zadar proizlazi kako Policijska uprava Zadar nije odgovorna za sigurnost te vitalne prometnice Zadra (?!) i kako stoga Hrvatske ceste nisu tražile ni dobile nikakvu prethodnu suglasnost MUPa!

Dakle Hrvatske ceste su napravile sr…e sa rušenjem sigurnog rotora i umjesto njega postavljanja kompliciranog semaforiziranog raskrižja na kojem se svakodnevno krše suludo izvedena prometna "rješenja" i što je najgore ugrožavaju životi, posebno onih već ugroženih koji se žurno prevoze na hitni bolnički prijem kroz rov koji bi trebao predstavljati cestu i koja se od četiri trake sužava na jednu i to izvedenu doslovno u kanalu iz kojeg se hitnoj službi možemo maknuti jedino prolaskom u središte raskrižja kroz crveno ili zeleno ovisi samo o providnosti, a nikako o iole zakonitim rješenjima ceste i – za to MUP nije nadležan!?!

 Da stvar bude gora na drugom početnom kraju te ceste još nema zakonitog rješenja trafostanice prikladno smještene na samoj prometnici, a prometnica u većini nema niti nogostup za pješake koji bi se takvim ozbiljno mogao nazvati. O biciklističkoj stazi koja ne postoji ne treba stoga trošiti riječi, ali ni o nesaniranom bunkeru koji međutim postoji ispod prometnice bi mogli... U svemu tome naravno da nadzor D&Z nije vidio ništa spornog kad se radi o mokrom snu Šefa tzv. Vratima Zadra, ali je zato znao naplatiti pozamašnu cifru za traljavo i protuzakonito vođenje nadzora?!

Sad nakon što nam je MUP dao ovaj (u privitku) prilično šokantan odgovor u Akciji mladih nadamo se još odgovorima Uprave za ceste i inspekcijski nadzor koji jesu nadležni za državne ceste, ali i USKOKa, a do tada se sa gorčinom pitamo: što bi bilo kad bi bilo tko tko nije povezan sa vladajućim HDZom gradio bez sigurnosnih uvjeta i dozvola, te tko je odgovoran (ako nije MUP?) za sigurnost prometa i građana na toj prometnici?

U svrhu što hitnijeg otklanjanja bar po život opasnih „rješenja“ na prometnici, ako ne i kažnjavanja odgovornih (što očito ne postoji u Hrvatskoj ako imaju plavu iskaznicu), tražimo što hitnije odgovore i saniranje prometnice.

U ime Kluba Akcije mladih Gradskog vijeća

Marjana Botić

26. travanj 2024 20:23