StoryEditorOCM
KalelargaSPAŠAVANJE PRORAČUNA

Marko Vučetić je odlučio: izvanredna sjednica Gradskog vijeća održat će se zadnjeg radnog dana u ovoj godini. Hoće li to biti dovoljno?

Piše I.N.
22. prosinca 2023. - 14:08

Izvanredna sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se odlučivati o nezakonitom amandmanima u proračunu za 2024. zakazana je za petak 29. prosinca s početkom u 9 sati.

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić sjednicu je sazvao nakon što je danas (petak) u Glasniku grada Zadra gradonačelnik Branko Dukić objavio akt o obustavi proračuna za kojeg su glasali vijećnici HDZ-a i Nezavisne liste Enija Meštrovića.

Usvojeni proračun, naime, sadrži nekoliko nezakonitih amandmana koje je potrebno ispraviti. Takvu situaciju već smo imali 2021. kad su vijećnici usvojili proračun s nezakonitim amandmanima za 2022. godinu, što je nakoncu riješeno u dvije izvanredne sjednice. Zadnja je održana na Silvsetrovo.

Iako je na raspolaganju imao osam dana, odnosno tri datuma, 27., 28. i 29. prosinca, Vučetić se odlučio za zadnji dan isteka roka, ujedno i zadnji radni dan u ovoj godini. Hoće li to ovaj put biti dovoljno da se u Novu godinu uđe sa zakonitim proračunom, vidjet ćemo. Ako se nezakonitosti ne otklone, Grad će morati uvesti, kao i prošle godine, tzv. tehnički proračun. 

30. svibanj 2024 09:41