StoryEditorOCM
KalelargaPOSTAO JE UTEG ZA STRANKU U ZADRU I PREDSJEDNIČKU KANDIDATKINJU

Mate Ivković zvani Pablo nije više član HDZ-a! Nakon Bujanca drugi "obožavatelj" Kolinde povezan s kokainom!

Piše IN
14. kolovoza 2019. - 10:41
pablo

Mate Ivković (33) zvani Pablo, uhićeni pa pušten prošlog tjedna u Zadru zbog sumnje u gospodarski kriminal, utaju poreza i pranje novca, istupio je iz HDZ-a u nedjelju 11. kolovoza, potvrdio nam je Joso Nekić, predsjednik zadarskog HDZ-a. 

Ivkoviće je to napravio samo tri dana nakon što je bio uhićen kod odmorišta Zir na autocesti prema Zagrebu te iste večeri priveden sucu istrage Hrvoju Viskoviću. Nakon ispitivanja Ivković je pušten da se brani sa slobode.

Ivković je tog četvrtka, prema tvrdnjama istražitelja, pokušao pobjeći policiji kad su mu ujutro pozvonili na parlafon stana na TIZ-u, ali su ga ipak sustigli na putu prema Zagrebu i priveli. Prilikom uhićenja Ivković je preliminarno testiran na droge te se pokazalo da je pozitivan na kokain, ali kako je odbio testiranje krvi, prijavljen je za vožnju pod utjecajem opijata.

Kad se otkrilo da se Ivković nalazi među 16 osumnjičenih za gospodarski kriminal medije su preplavile fotografije s njegovih profila na društvenim mrežama gdje se naslikavao u društvu članova HDZ-a poput Josipa Bilavera, državnog tajnika u Ministarstvu prometa, Tomislava Madžara, savjetnika predsjednice RH, zatim s Kolindom Grabar Kitarović, Zdravkom Mamićem, ali i Milanom Bandićem te drugim istaknutim javnim osobama.

Prema sumnjama policije, Ivković je kao suvlasnik i direktor tvrtke Ekologija od 2014. do 2017. godine izvlačio novac iz tvrtke preko fiktivnih faktura i prao ga u Zagrebu uz pomoć Budimira Savarina. Samo u jednoj godini Ivković je tako izvukao 680 tisuća kuna čime je izbjegao platiti oko 140 tisuća kuna poreza.

Ivković je uputio pisanu izjavu o istupanju iz HDZ-a što sugerira da je to napravio svojevoljno, bez pritiska iz stranke. Međutim, neslužbeno doznajemo da je vodstvo stranke zaključilo kako njegovo eksponiranje u medijima nanosi štetu imidžu HDZ-a u Zadru, ali i njihovoj predsjedničkoj kandidatkinji kojoj je ovo, nakon Velimira Bujanca, drugi "obožavatelj" povezan s uživanjem droge i kokainom.

25. travanj 2024 11:26