StoryEditorOCM
KalelargaNAJSKUPLJI GRAD

Mate Lukić: Mali sladoled, sok i radler koštaju 85 kuna! Je li to normalno?; Gradonačelnik Dukić: Zadar ima najjeftinije cijene komunalija!

Piše Iva Ivanac
22. lipnja 2022. - 19:31

Vijećniku HSP-a Mati Lukiću zasmetale su cijene u, kako je naglasio, pojedinim ugostiteljskim objektima na Poluotoku.

- Gradonačelniče, planirate li apelirati na ugostitelje? Prema istraživanjima, Zadra je najskuplji grad u Hrvatskoj. Mali sladoled, sok i radler koštaju 85 kuna. Što mi to nudimo da bi nabijali takve cijene i bili jedan od tri najskuplja grada u Europi? S druge strane bahatost pojedinih ugostitelja koji podižu cijene je nenormalna? Danas je luksuz dijete odvesti u grad na sladoled? U jesen će ti isti ugostitelji doći i reći da nemaju gostiju. Normalno da nema nikoga kad je – skupo!, kazao je Lukić, a gradonačelnik Branko Dukić imao je spreman odgovor. Kazao je kako se slaže s Lukićem, ali i kako je očekivao takvo pitanje.

- Slažem se i očekivao sam takvo pitanje jer se po novinama provelo da je Zadar najskuplji grad u Hrvatskoj. Malo me to iznenadilo jer su javne usluge među najjeftinijima u državi, kazao je Dukić uspoređivajući cijene komunalija u Zadru i ostalim gradovima u Dalmaciji.

- Drago mi je da ste se pripremili, ali upravo to što je Zadar po pitanju komunalija jeftiniji od ostalih je ujedno i razlog da se obratite onim bezobraznim ugostiteljima jer su cijene javnih davanja niske, zaključio je Lukić.

18. travanj 2024 13:21