StoryEditorOCM
KalelargaKAKAV USPJEH!

Među 513 najboljih nastavnika u Hrvatskoj, petero ih je iz Zadra, a troje iz jedne škole; čestitamo nagrađenima

Piše L.B.
5. listopada 2022. - 15:18

Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima, Povjerenstvo za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika Ministarstva znanosti i obrazovanja izabralo je 513 najuspješnijih djelatnika u području obrazovanja u školskoj godini 2021./2022, objavilo je  Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Među njima je i pet zadarskih nastavnika, a čak tri su iz samo jedne škole. To je zadarska Osnovna škola Šime Budinića.

Najuspješniji nastavnici su Anita Mustać, dipl. inženjer biologije, Jasmina Sandalić,  prof. hrvatskog jezika i književnosti, te Zrinka Klarin, prof. geografije i sociologije, svi iz OŠ Šime Budinića.

Četvrti nagrađeni nastavnik je Monika Peša iz OŠ Stjepana Radića Bibinje i KOŠ Ivo Mašina Zadar, a peta navedena je Anita Šimac, prof. matematike u OŠ Petra Preradovića.

Za Anitu Mustać se navodi da je nagrada dobivena za mentorstvo učenicima na državnom i međunarodnom natjecanju, održana predavanja ili radionice na županijskoj, međužupanijskoj, državnoj ili međunarodnoj razini, rad u udrugama, objavu stručnih članaka, sudjelovanje u projektima, unapređenje rada škole i sudjelovanje u istraživanju i stručnim povjerenstvima.

Jasmina Sandalić nagrađena je zbog predavanja na županijskoj razini, dijeljenje primjera dobre prakse primjenom inovativnih metoda poučavanja, doprinos struci radom u strukovnim udrugama koje potiču, razvijaju i unapređuju struku, autorstvo i suautorstvo obrazovnih sadržaja, autorstvo i suautorstvo stručnih knjiga, obrazovnih računalnih programa, priručnika, digitalnih obrazovnih sadržaja, objavljivanje oglednih primjera prilagodbi za učenike s teškoćama, dok je Zrinka Klarin među izabranima zbog, kako se navodi, mentorstva učenicima na natjecanjima, održanih predavanja na županijskoj, državnoj i međunarodnoj razini, rada u strukovnim udrugama, objavljivanja stručnih članaka, sudjelovanja u realizaciji projekata na međunarodnoj razini, uređivanja školske mrežne stranice i organizacije javnog događaja.

Monika Peša iz OŠ Stjepana Radića Bibinje i KOŠ Ivo Mašina Zadar je nagrađena za izniman doprinos struci u sljedećim kategorijama Pravilnika o nagrađivanju odgojnoobrazovnih radnika: mentorstvo učenicima na natjecanju, održana predavanja, rad u stručnim vijećima, te unaprjeđenje rada škole.

Anita Šimac iz OŠ Petra Preradovića održala je predavanja na županijskoj razini, predavanja na državnoj razini, te se za nju navodi da je pokazala dijeljenje primjera dobre prakse primjenom inovativnih metoda poučavanja. Prijevod udžbenika, sudjelovanje i doprinos realizaciji rezultata projekta na međunarodnoj razini, uređivanje školske mrežne stranice, pripremanje, osmišljavanje, sudjelovanje i organizacija javnoga događaja vezanog uz obrazovanje, sudjelovanje u osmišljavanju i provođenju istraživanja iz područja odgoja i obrazovanja, sve su to postignuća zbog kojih je ova profesorica nagrađena.

- Ministarstvo sustavno nagrađuje istaknute pojedince koji unaprjeđuju odgojno-obrazovni sustav Republike Hrvatske, a u povodu Svjetskog dana učitelja u srijedu, 5. listopada 2022. godine, na svečanosti ministar Radovan Fuchs dodjeljuje priznanja najuspješnijim odgojno-obrazovnim radnicima - navodi se u Ministarstvu obrazovanja.

26. travanj 2024 21:49