StoryEditorOCM
KalelargaGRADSKA INSPEKCIJA

Meštrović: ‘Na Putu Dikla i Bokanjca grade se deseci objekata mimo izdanih dozvola‘. Dukić: ‘Inspektora je malo i neučinkoviti su‘

Piše Zadarski.hr
22. prosinca 2022. - 12:46

Nezavisni vijećnik Enio Meštrović ponovno se založio za uvođenje gradske "inspekcije” koja bi i nakon ishođene uporabne dozvole provjeravala jesu li novoizgrađeni objekti izgrađeni u skladu s građevinskom dozvolom, te jesu li zadržali propisanu količinu zelenih površina ili su i nju naknadno izbetonirali i pretvorili u parkirno mjesto.

- Novi Prostorni plan možda bude gotov sljedeće godine, a dotad se gradi na stotine građevina koje ne poštuju norme iz građevinskih dozvola, a male zelene površine postaju parkirališta... Zato ponovno tražim uvođenje inspekcije koja bi prekršajno kažnjavala takve graditelje – rekao je Meštrović uz opasku da se put Dikla i Bokanjca gradi na desetke objekata za koje je vidljivo da se grade mimo uvjeta iz izdanih dozvola.

S njim se načelno složio gradonačelnik Branko Dukić, ali je podsjetio da inspekcija nadzora gradnje nije u rukama Grada Zadra nego države, iako bi možda trebala biti. 

- Ali kad već nije, mi ćemo raditi na većem broju komunalnih redara. Poslat ćemo ih na teren da zabilježe takve slučajeve i tako ukažemo inspekciji na nepravilnosti u prostoru. Građevinskih inspektora je očito vrlo malo i neučinkoviti su – zaključio je Dukić.

18. travanj 2024 19:15