StoryEditorOCM
KalelargaDOLAZI NEVRIJEME

Meteoalarm upozorava na jake pljuskove s grmljavinom, pogledajte što stiže prema Dalmaciji

Piše vijesti sd
1. svibnja 2024. - 14:08

Umjereno do pretežno oblačno je u većem dijelu Hrvatske, tlak zraka je u padu. Sredozemna ciklona utječe na vrijeme u Hrvatskoj. U nastavku srijede treba računati na kišu i pljuskove, najprije duž Jadrana i u gorskoj Hrvatskoj, potom i drugdje. Lokalno može biti izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, štoviše, lokalno je moguće nevrijeme, upozorava na to i sustav Meteoalarm Državnog hidrometeorološkog zavoda. Na snazi je upozorenje i na jak vjetar, koji će dobivati na snazi tijekom dana, prognozira Tea Blažević za N1 televiziju.

image

Vremenska prognoza za Dalmaciju

Screenshot DHMZ

Jugo koje će jačati na jako s olujnim udarima, moglo bi mnogima kvariti promjenjivo oblačan Praznik rada i u Dalmaciji, kao i poslijepodnevna mjestimična kiša, lokalno i u obliku jačih pljuskova s grmljavinom, pogotovo navečer. Također manje toplo nego u utorak - danju većinom od 22 do 24 °C.

I na krajnjem jugu Hrvatske bit će nestabilnije, uz pljuskove osobito prema kraju dana, a prijepodne još uglavnom suho uz porast naoblake. Puhat će umjereno, prema večeri jako jugo uz porast valovitosti mora. Najviša temperatura zraka oko 23 °C, prenosi HRT.

image

Očekuje se i jaka grmljavina

Damir Krajač/Cropix

Četvrtak će isto biti nestabilan, česta će biti pojava kiše i pljuskova s grmljavinom. Duž Jadrana i u područjima uz Jadrana lokalno može biti izraženijih pljuskova s grmljavinom.

U petak će isto biti povremene oborine, i još k tome će i temperature osjetnije pasti, osobito u unutrašnjosti.

Stabilizacije nema u danima vikenda, no malo će porasti temperature u odnosu na petak. U nedjelju će biti nešto rjeđa pojava kiše i pljuskova u odnosu na subotu, izvještava N1, prenosi Jutarnji list.

image

Dalmaciju očekuje nevrijeme

Cropix/ DHMZ
26. srpanj 2024 21:09