StoryEditor
KalelargaŽUPAN LONGIN:

"Mi se znamo nositi s kriznim situacijama!"         

Piše ZD Žup
13. ožujka 2020. - 17:06
Više puta smo dokazali da se znamo nositi s kriznim situacijama, stoga nema potrebe za bespotrebnom panikomJure Miskovic/Cropix

- Iako nema potvrđenih slučajeva koronavirusa u Zadarskoj županiji, moramo biti odgovorni, a sve javnozdravstvene službe na području naše županije kao i ostale institucije, u stanju su pripravnosti. Sada je najvažnija zdravstvena sigurnost naših građana, zato moramo svi biti na oprezu i provoditi upute mjerodavnih - poručio je župan Božidar Longin naglasivši da je u stalnom kontaktu sa Županijskim stožerom civilne zaštite s kojim razgovara o daljnjim koracima i preventivnim mjerama za suzbijanje epidemije koronavirusa.

- Više puta smo dokazali da se znamo nositi s kriznim situacijama, stoga nema potrebe za bespotrebnom panikom te pozivam sve da prate informacije koje objavljuju županijski i nacionalni Stožer civilne zaštite. Također, svi naši stanovnici trebaju biti svjesni da veća okupljanja nose rizik od veće zaraze, tako da apleliram na stanovništvo da se dok ne prođe ugroza drže uputa koje im izdaje naš Stožer civilne zaštite te sve državne institucije - dodao je župan koji je pozdravio odluku Vlade RH o privremenom zatvranju škola, vrtića i fakulteta.
 
- Smatram da je odluka ispravna i da je prevencija ključna u borbi s koronavirusom. U novonastaloj situaciji oko mjera koje se poduzimaju za sprječavanje širenja koronavirusa, svoj djeci želim poručiti da budu strpljivi i odgovorni te prate nastavu putem 3. programa HRT-a ili preko mrežnih stranica svojih škola. Perite ruke, držite se uputa koje vam daju roditelji, ne samo zbog sebe nego i svojih baka i djedova. Vjerujem da će škole na kvalitetan način pripremiti alternativnu nastavu. Roditeljima i djeci savjetujem da budu strpljivi, jer svi zajedno odgovornim ponašanjem možemo dati svoj doprinos što boljoj kontroli ove epidemije - zaključio je župan Longin.
 
 
item - id = 1008855
related id = 0 -> 1136343
related id = 1 -> 1136234
19. listopad 2021 21:36