StoryEditorOCM
KalelargaVERBALNI NAPAD U ZADRU

Mijatović Plenkoviću "Nećete zauvijek biti na toj poziciji, uskoro vam ističe vrijeme, a ja nisam taj koji će vas srušiti. Ima netko puno veći od mene"

Piše I. I.
12. travnja 2024. - 10:05

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u petak u Međunarodnom centru za podvodnu arheologiju u Zadru sudjeluje na svečanosti uručivanja Sporazuma o provedbi ITP-a za otoke i uručivanju Ugovora za program razvoja otoka 2024.

U blizini centra Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju Plenkovića je u jutarnjim satima dočekao Danijel Mijatović prvi s liste Ivana Pernara u 9. Izbornoj jedinici gdje mu je poručio kako - neće dugo vladati.

- Nećete zauvijek biti na toj poziciji, uskoro vam ističe vrijeme, a ja nisam taj koji će vas srušiti. Ima netko puno veći od mene tko će to učiniti, ima netko tko sve vidi i sve zna. Jednog dana stati ćete pred njega kao i ja i snositi odgovornost za sve svoje postupke - rekao je Mijatović koji je svoj govor čitao s mobitela.

Za kraj je kazao "kako će sve uskoro biti razotkriveno".

Uz predsjednika Vlade je i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić.

U okviru Kohezijske politike u Republici Hrvatskoj za financijsko razdoblje Europske unije 2021.-2027., Europska komisija je 2. prosinca 2022. odobrila Integrirani teritorijalni program 2021.-2027. (ITP) koji uključuje korištenje Europskog fonda za regionalni razvoj i Fonda za pravednu tranziciju. ITP je namijenjen rješavanju specifičnih problema i izazova hrvatskih otoka i kroz njegovu provedbu primjenjivat će se multi-tematski i multi-sektorski pristup otočnom razvoju u svih 7 obalno-otočnih županija.

 

11. lipanj 2024 17:26