StoryEditorOCM
KalelargaPAKOŠTANE U KORONI

Milivoj Kurtov: Za sve je kriva fešta za blagdan Uznesenja, okupilo se puno svijeta. Dosta je djece među zaraženima, zato smo zatvorili školu i vrtić!

Piše IN
28. svibnja 2021. - 10:56

Pakoštane su postale glavno žarište zaraze koronavirusom u Zadarskoj županiji: prema izvješću Stožera civilne zaštite Zadarske županije u Pakoštanima je trenutno 41 aktivni slučaj, dok ih je u Zadru 28. Razlog je tradicionalna fešta koja se održala prije dva tjedna na blagdan Uznesenja Gospodinova, a u pakoštanskom kraju je zovu Križi.

- Imali smo feštu, lokali su radili do 22 sata. Okupilo se dosta svijeta, pogotovo mlađeg, i zaraza se od tu počela širiti - kaže Milivoj Kurtov, načelnik općine i član lokalnog Stožera civilne zaštite.

- Čim se situacija počela pogoršavati poduzeli smo sve potrebne mjere. Najprije smo zatvorili školu i vrtić jer je među zaraženima dosta djece, kako bi donekle spriječili širenje. Pripadnici Civilne zaštite provode redovite kontrole osoba u izolaciji i nadam se da ćemo kroz desetak dana ovaj problem obuzdati - smatra Kurtov.

Zaraza se, po Kurtovu, proširila na fešti gdje su najvjerojatnije sudjelovali ljudi koji su trebali biti u samoizolaciji, odnosno koji su imali simptome korone, ali se nisu pridržavali protuepidemijskih mjera.

- Što je - tu je. Nažalost, broj zaraženih još raste, ali i broj osoba koje izlaze iz izolacije je svakim danom sve veći. Sreća je da među novooboljelima nemamo teških slučajeva. Samo je jedna osoba u bolnici i nadam se da će s njom biti sve u redu - kazao je načelnik Pakoštana Milivoj Kurtov.

19. travanj 2024 05:58