StoryEditorOCM
KalelargaVAŽAN DATUM

Ministar Banožić uputio čestitku povodom 29. obljetnice VRO Maslenica: "Imali smo jasne ciljeve i jaku volju, zahvaljujući vodstvu na čelu s Tuđmanom"

Piše HRT
22. siječnja 2022. - 14:09

Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić uputio je čestitku povodom 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica '93, u kojoj među ostalim kaže imali smo jasne ciljeve i iskazanu volju i Maslenica je pokazala svim našim ljudima kako je svehrvatska pobjeda blizu

- Obilježavajući dvadeset i devetu obljetnicu vojno-redarstvene operacije Maslenica sa zahvalnošću i ponosom prisjećamo se svih onih hrvatskih branitelja koji su za hrvatsku slobodu žrtvovali svoje zdravlje i svoje živote. Ova operacija pokazala je kako su, u nevjerojatno kratkom vremenu, hrvatski branitelji, prekaljeni u borbi, izrasli u neslomljivu i pobjedničku Hrvatsku vojsku, unatoč svim okolnostima koje nisu išle na ruku mladoj hrvatskoj državi.

Imali smo jasne ciljeve i iskazanu volju, zahvaljujući vodstvu na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom. Operacija Maslenica učvrstila je vjeru u naše mogućnosti, a ostvarenom veličanstvenom pobjedom i obranom oslobođenog područja pokazala je svim našim ljudima kako je svehrvatska pobjeda blizu. Naša snaga bila je zajedništvo, domoljublje i želja da jednom za sva vremena budemo svoji na svome, u jednoj i jedinstvenoj Hrvatskoj.

Čestitam vam, poštovani sudionici VRO Maslenica dvadeset i devetu obljetnicu! Ponos je riječ koja obilježava ove dane - poručuje ministar Banožić.

27. ožujak 2023 12:21