StoryEditorOCM
KalelargaNA VIŠNJIKU

Ministar Beroš se u subotu priključuje akciji vodstva kluba i navijača KK Zadar na masovnom cijepljenju protiv COVID-19

Piše Zadarski.hr
11. lipnja 2021. - 16:22

Rukovodstvo Košarkaškog kluba Zadar, koji je prošle subote u dvorani Višnjik, pred prepunim gledalištem, osvojio titulu ovogodišnjeg prvaka Hrvatske, pozvalo je svoje navijače, kao i sve druge građane Zadra, da se u subotu okupe u sportskoj dvorani na masovnom cijepljenju protiv COVID-19.

-Čestitam klubu i košarkašima Zadra, te svim njegovim navijačima na odluci da svoje i tuđe zdravlje zaštite cijepljenjem. Bravo!,  kaže ministar zdravstva Vili Beroš i dodaje da će se i sam pridružiti tom hvalevrijednom događaju u subotu kada će u podne, zajedno s ostalim zdravstvenim djelatnicima, cijepiti navijače, ali i ostale građane Zadra.

- Ono na čemu vam nisam mogao čestitati prošle subote jest prepune tribine bez epidemiološke zaštite i neophodnog opreza da se spriječi zaraza i njeno širenje među vama. Nadam se da neće zbog toga eskalirati broj novozaraženih, - kaže Vili Beroš i ističe da ga ohrabruje poziv i poticaj navijačima i građanima tog, petog po veličini grada u Hrvatskoj, da se cijepe uoči ljeta i masovnijeg dolaska turista na Jadran. To je sjajan primjer kako sportski prvak i njegovi navijači mogu težiti da budu i prvaci u odgovornom odnosu prema svojem i tuđem zdravlju.

- Želim da Zadrani kao ovogodišnji košarkaški prvaci Hrvatske pozovu svoje sportske rivale i njihove navijače da slijede ovaj primjer i cijepe se kao najučinkovitiji način zaštite od zaraze i njenog prijenosa među drugim ljudima - kaže ministar zdravstva i dodaje: Samo tako ćemo se svi opet moći naći s jeseni i u sportskim dvoranama i u drugim prigodama. Zajedno smo jači!

23. travanj 2024 20:00