StoryEditorOCM
KalelargaLJUT ZBOG PUŠTANJA

Ministar Beroš: Vodstvo zadarskog košarkaškog kluba neka pokaže istinsku brigu za navijače i sugrađane pozivom na cijepljenje u istom broju u dvoranu!

Piše Zadarski.hr
7. lipnja 2021. - 13:10
Zadar, 050621. Dvorana Jazine. Peta odlucujuca finalna utakmica HT Premijer lige za prvaka Hrvatske izmedu kosarkasa KK Zadar i KK Split.Josko Ponos/Cropix

Ministar zdravstva Vili Beroš izražava svoje veliko nezadovoljstvo puštanjem navijača mimo zabrane i preporuka nadležnih institucija u dvoranu Višnjik u Zadru u subotu.

“Ovo što se događalo na košarkaškoj utakmici u subotu u Zadru je velika pljuska svim našim nastojanjima da smanjujemo broj zaraženih od COVID-19. Bojim se da će za tjedan ili dva stići račun za tu nepromišljenost u obliku većeg broja oboljelih u toj, za hrvatski turizam, važnoj destinaciji” - kaže ministar zdravstva i dodaje da, kada je šteta već učinjena očekuje od vodstva zadarskog košarkaškog kluba da učini pozitivni korak prema istinskoj brizi za svoje navijače i sugrađane.

“Ako im je istinski stalo do navijača i simpatizera svog kluba i žele ih i ubuduće na svojim utakmicama, neka ih pozovu da dođu u dvoranu u istom broju na cijepljenje. Mi smo cjepivo osigurali, naši liječnici su spremni, pa hajde, cijepimo se da bismo zajedno opet mogli u sigurnosti biti na tribinama i navijati za svoje klubove” - poziva Beroš ističući da je i sam ljubitelj sporta, ali kao najodgovorniji za zdravlje hrvatskih građana želi da svi skupa damo doprinos zdravstveno sigurnijoj budućnosti.

“Glavna turistička sezona je pred vratima, važna nam je radi gospodarstva i svih naših građana i ovakvi i slični ispadi, poput gužvi preko vikenda na mnogim gradskim trgovima i pred ugostiteljskim objektima, ne doprinose tome”, - poručuje ministar zdravstva.

25. travanj 2024 12:27