StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: POLICIJA PRIVELA KRISTIJANA KAPOVIĆA

„Mirno se kao odgovorna osoba za organizaciju prosvjeda i blokade prometa predajem u ruke pravne države"

Piše Kažimir Škrbić/ Virski list
20. lipnja 2018. - 17:48
IMG_0001.JPG

Najavljeni prosvjed i blokada Virskog mosta u 14 sati od strane općinskih službi Općine Vir pretvorio se u pravu dramu: oko 14:50 djelatnici Hrvatske policije priveli su načelnika Općine Vir Kristijana Kapovića i potom propustili sve automobile koji su stajali u blokadi prometa izvršenoj kamionima općinskih poduzeća „Vir održavanje“ i „Vodovod Vir“.

„Mirno se kao odgovorna osoba za organizaciju prosvjeda i blokade prometa predajem u ruke prave države, ali mi imamo ustavna prava na prosvjed koji je prijavljen nadležnim službama“, govorio je načelnik Kapović dok su ga tri policijska djelatnika uz fizičku prisilu privodila u službeni automobil. Prosvjed je organiziran na temelju Zaključka Općinskog vijeća Općine Vir s jučerašnje općinske Izvanredne sjednice o nefunkcioniranju pravne države te nedjelovanju državnih i regionalnih institucija. Dok je trajala blokada, zbog koje su automobili stajali u redu od Nina i gotovo do centra otoka s druge strane, načelnik Kapović objašnjavao je „kako ne može država rušiti ljudima kuće, a potom dopuštati nelegalnu i nezakonitu gradnju benzinske pumpe na Viru“ te „da ovim prosvjedom u Općini Vir žele pokazati kako neće dopustiti uzurpaciju svojih ustavnih prava i stvaranje novog slučaja na Viru“.

Prije privođenja virskog načelnika djelatnici općinskih poduzeća pomaknuli su jedan kamion iz blokade kako bi propustili vozilo Hitne pomoći, nakon čega je policija zapovjedila propuštanje svih automobila.

24. travanj 2024 13:51