StoryEditorOCM
KalelargaSTRAŠNA NESREĆA

Mlada majka umrla pred očima djeteta u Nacionalnom parku Paklenica

Piše M.Gugić
24. srpnja 2020. - 19:50

Jedna je mlada žena u petak u popodnevnim satima smrtno stradala u Nacionalnom parku Paklenica, izvijestila je Hrvatska gorska služba spašavanja, Stanica Zadar, na svojim službenim Instagram stranicama. 

Kako smo saznali od Šime Sorića, pročelnika HGSS Stanice Zadar, nije se radilo o nesreći prilikom penjanja ili pada, već je 35-godišnjoj Hrvatici stalo srce. Naime, kako nam je objasnio Sorić, nakon duže šetnje s mužem i djetetom, žena se odlučila osvježiti u izvoru u kanjonu Paklenice te se pri izlasku iz vode srušila pred očima muža i sedmogodišnjeg djeteta. 

U blizini se našla grupa Poljaka koja joj je odmah uskočila u pomoć, a među njima je čak bila i jedna doktorica. Pozvali su dežurnu HGSS službu koja je u najkraćem mogućem roku stigla do mjesta nesreće, no nakon čak sat i pol reanimacije, nažalost samo su mogli proglasiti smrt. 

- Napravili smo sve što smo mogli, no nije joj bilo spasa. Vjerujte mi svi smo jako potreseni. Tragedija... - kratko je komentirao Sorić te zaključio kako će se svi detalji nesreće, odnosno točan uzrok smrti, znati nakon obdukcije. 

01. listopad 2023 04:06