StoryEditorOCM
KalelargaRAVNATELJ PB UGLJAN

Mladen Mavar: Jak vjetar je tjerao plamen, izgorjelo je 90 posto šume unutar bolničkog kruga, zahvaćen je i dio zgrada, a pacijenti su bili sigurni

Piše P.O.
7. rujna 2021. - 10:17

Jučerašnji požar koji je buknuo jučer iza 15 sati se nošen jakim vjetrom probio unutar kruga Psihijatrijske bolnice Ugljan, pacijenti su na vrijeme bili evakuirani, a vatra je pod kontrolu stavljena oko 18 sati zahvaljujući intervenciji kanadera i javne postrojbe, te dobrovoljnih vatrogasnih društava. Danas će započeti policijski očevid kako bi se utvrdio točan uzrok požara i nastala materijalna šteta.

-Bolnica ima 40 hektara prostora, a po našim procjenama vatra je progutala skoro 90 posto borove šume unutar bolničkog kruga. Bilo je dosta dramatično. Vjerojatno je s nekog od borova u plamenu poletjela šiška i izazvala požar na krovištu zgrade u kojoj su bili smješteni naši pacijent, ali oni nisu bili ugroženo jer su na vrijeme sklonjeni. Vatra je došla na deset metara od bolničkih zgrada, a uz to krovište nagorjelo nam je i jedno skladište i garaža, kaže Mladen Mavar, ravnatelj Psihijatrijske bolnice Ugljan, zahvaljujući posadama kanadera i vatrogascima na brzoj intervenciji.

26. travanj 2024 12:09