StoryEditorOCM
KalelargaPROVODI SE ISTRAGA

Mladi vozač odgovoran za nesreću u Kožinu, u kojoj su poginula dvojica mladića, pušten na slobodu: prijeti mu kazna od 1 do 15 godina zatvora!

Piše Iva Ivanac
21. travnja 2021. - 13:56

Mladić (18) koji je skrivio tešku prometnu nesreću u Kožinu, u kojoj su smrtno stradali 21-godišnjak i 20-godišnjak, ispitan je u Županijskom državnom odvjetništvu, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

- Nije bilo osnova za traženje istražnog zatvora, te mu nisu određne mjere opreza. U istrazi će biti ispitan svjedok nesretnog događaja, a provest će se i prometno vještačenje. Također ćemo tražit socijalnu anamnezu 18-godišnjaka kako bi mogli procijeniti treba li se primijeniti maloljetnička sankcija, istaknuo je glasnogovornik ŽDO-a Denis Sokol.

Glavni cilj prometnog vještaka u istrazi ove strašne nesreće bit će utvrđivanje okolnosti pod kojima je 18-godišnjak prošao kroz raskrižje, je li vozio u skladu s prometnim pravilima te je li se zaustavio na raskrižju, a utvrdit će se i približna brzina kojom su se oba automobila kretala.

Odvjetništvo će također pokušati utvrditi je li prometna nesreća sa smrtnim posljedicama prouzročena s neizravnom namjerom, za što je previđena kazna od tri do 15 godina, ili je izazvana iz nehaja, za što se propisana kazna kreće jedne do osam godina zatvora.

23. travanj 2024 12:16