StoryEditorOCM
KalelargaNOVA REGULACIJA

Molatska i Saljska ulica kod zgrade Mjesnog odbora Jazine 2 postale jednosmjerne, ali vozači i dalje parkiraju na raskrižju i voze u kontra-smjer!

Piše M.K.
13. svibnja 2022. - 09:46

U Molatskoj i Saljskoj ulici (kod zgrade Mjesnog odbora Jazine 2 gdje se nalaze i ambulante primarne zdravstvene zaštite) uvedena je nova prometna regulacija.

Dio Molatske ulice, u pravcu od Ulice Sv. Vinka Paulskog do zgrade Mjesnog odbora postala je jednosmjerna, te su ucrtana i "legalna" parkirna mjesta s bočne strane.

Slično se dogodilo i sa Saljskom ulicom. U pravcu od raskrižja s Molatskom kod zgrade Mjesnog odbora do križanja s Kaljskom, ta je ulica također postala jednosmjerna.

Rezultat je to inicijative Mjesnog odbora u dogovoru s gradskom upravom i policijom, da se uvede bolja prometna regulativa na tim gradskim ulicama.

Zbog ambulanti i raznih klubova u zgradi Mjesnog odbora, te obližnje ljekarne, građani su parkirali svoja vozila na samom raskrižju pa je sigurno proći tuda bila nemoguća misija, a o pješacima da se i ne govori.

Zbog parkiranja u Saljskoj i Molatskoj, dvosmjerni promet bio je zapravo nemoguć, tako da je uvođenje jednosmjernog režima u ovim ulicama logična i dobrodošla odluka.

Ali kako promijeniti navike naših "vozača"? Iako je nova prometna situacija objašnjena novopostavljenom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom koju svatko s položenim vozačkim ispitom mora znati, i dalje se "gusli" po starom, pa je sad nered još i veći jer se vozi jednosmjernim ulicama u kontra smjeru i naravno i dalje parkiraju vozila na samom raskrižju s obe strane kolnika.

Uzalud su regulative i signalizacija, dok kazne i pauk "ne prorade", neće nažalost biti pomaka, a ne pomažu niti "zaboravljene" prekrižene trake na znaku za obavezne smjerove...

 

26. travanj 2024 17:11