StoryEditorOCM
KalelargaPOLNOĆKA U KATEDRALI SVETE STOŠIJE

Mons. Puljić: "Dijete nam se rodilo, Bog nam je darovan"

Piše I.G.
25. prosinca 2019. - 14:10
bozic_misa_zadar6-251219

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić predvodio je na Badnjak u utorak 24. prosinca misu polnoćku u katedrali sv. Stošije u Zadru. „Isusovim utjelovljenjem počela se pisati Božja povijest na zemlji. Kršćanstvo zato nije ideologija kojoj treba vjerovati, nego događaj koji nas želi zahvatiti. Sve je u pokretu, jer spasenje je na domak ruke. Valja se požuriti, jer, Božić se nije sasvim dogodio. On se želi dogoditi. U tebi i u meni osobno, u svakoj obitelji“ poručio je mons. Puljić. One koji ne mogu povezati stvarnost Boga i jaslice u štali, nadbiskup je potaknuo na ispovijest vjere s apostolom Tomom: „Ne shvaćamo, ne gledamo, al’ po jakoj vjeri znamo, što van reda biva tu“ - javlja Informativni ured Zadarske nadbiskupije.

Podsjetivši na biblijske riječi „Evo, sad je vrijeme milosno. Evo, sad je vrijeme spasa“ (2 Kor 6, 2) i „Neka vam srca, dakle,  ne budu tvrda, ako danas glas mu čujete“ (Heb 3, 7), nadbiskup je potaknuo svakoga da ustane, pođe i pokloni se Novorođenome. „Te svete noći zasjalo je novo svjetlo Božje slave koje budi u nama čežnja za nebeskim dobrima. Ustani, probudi se. Moli i zovi. Kucaj i traži. I ne umaraj se upravljati Novorođenome molitveni vapaj: Isuse, Ti si čežnja duše moje. Ti si čežnja moje obitelji. Dođi Gospodine! Ti si Emanuel, Bog s nama. Ti si mir naš“ rekao je mons. Puljić, poželjevši da mir novorođenog Kralja zavlada u srcima i dušama naših obitelji.

„Obdareni Božjom dobrotom, budimo jedni drugima dar i blagoslov: svojim obiteljima, djeci, roditeljima, svom gradu i narodu. U svetoj božićnoj noći radujemo se rođendanu Isusa Krista i razmišljamo o čudesnom i nedokučivom otajstvu: o Riječi koja je tijelom postala i nastanila se među nama. Te svete noći nebo je označilo prekretnicu u povijesti ljudskoga roda. Jer, otajstvo Božića združilo je božansko s ljudskim, nebesko sa zemaljskim. To je nedokučiva tajna o kojoj su razmišljali najveći umovi teologa i svetaca. A jasna je svakome tko se jaslicama približi. Dijete nam se rodilo, Bog nam je darovan“ poručio je mons. Puljić, poželjevši svima čestit Božić i blagoslovljenu Novu Godinu, ispunjenu mirom, radošću i čežnjom za nebeskim dobrima.

 

 

16. travanj 2024 09:59