StoryEditorOCM
KalelargaKAMBER KONTIĆ:

Možemo se slagati ili ne s uvođenjem COVID potvrda i imati svoje stavove, ali Gradska knjižnica Zadar je obvezna provoditi odluke s državne razine

Piše P.O.
23. studenog 2021. - 11:15

Smatrajući da su COVID potvrde potpuno nepotrebne i da samo donose diskriminaciju među zaposlenike Gradske knjižnice Zadar, knjižničarka Laura Mihanović je odbila dati potvrdu pri dolasku na posao. Za takav je svoj stav dobila i potporu grupe prosvjednika koji su se danas okupili pred ulazom u Gradsku knjižnicu.

-Možemo se mi slagati s uvođenjem COVID potvrda ili ne i možemo imati svoje osobne stavove, ali mi smo kao institucija obvezni provoditi odluke s državne razine koje se odnose na sve knjižnice u Hrvatskoj. Maksimalno se trudimo zadovoljiti potrebe svih naših korisnika i omogućiti im da ni na koji način ne osjete provođenje predviđene procedure za zaposlenike, kaže ravnateljica Gradske knjižnice Doroteja Kamber Kontić podsjećajući da Knjižnica još od ožujka prošle godine radi u posebnim okolnostima i nastoji da svi zaposlenici ostanu zdravi, a usluge dostupne korisnicima.

-Učinit ću sve da naša djelatnica uredno dolazi na posao, ali to je i pitanje osobne odgovornosti svakog pojedinca. Želim se zahvaliti građanima i našim korisnicima koji koriste naše usluge, prilagađavaju se situaciji u kojoj smo se svi zatekli i daju nam podršku. Gradska je knjižnica otvorena i radi, poručila je Zadranima ravnateljica Kamber Kontić.

26. travanj 2024 10:10