StoryEditorOCM
KalelargaEVO GA OPET...

MPB: Zašto se za svečanu sjednicu Županije unajmljuje velebna dvorana gdje sjedalica košta 400 eura? Županija: Dvorana je besplatna!

Piše I.N.
14. travnja 2023. - 08:45

Svečana sjednica Županijske skupštine, povodom 30. godina od osnutka Zadarske županije, održat će se u utorak, 18. travnja, u multifunkcionalnoj dvorani Ventus u Punta Skali s početkom u 11 sati. Bilo je to dovoljno za novo priopćenje županijskog vijećnika Marka Pupića Bakrača kojeg, zbog utuživih sadržaja, djelomično prenosimo: 

"Još u prošlom sazivu pokušavali smo podučiti bahate i prepotentne da se javni novac razumno troši, ne razbacuje na domjenke i kojekakve svečanost a da se vlast obnaša skromno i ponizno. Očigledno naša poduka nije dala rezultata pa se svečanu sjednicu unajmljuje velebna dvorana u Punta Skali gdje sjedalica košta 400 eura. Inače na te svečane sjednice ne idem, ovaj put kako bi poduku izveli na licu mjesta pojavit ću se. A i da prebrojim koliko će točno doći konja a koliko kriminalaca".

Prema riječima Ante Župana iz ureda zadarskog župana odluka da se rođendanska sjednica održi u prostoru hotela Falkensteiner donesena je iz praktičnih razloga.

Kako se radi o svečanoj sjednici povodom velikog jubileja očekivani broj uzvanika je veći nego inače. Prema našim procjenama očekujemo oko 450 uzvanika, iz naše i drugih županija, prijateljskih medunarodnih regija te predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti. Prostor za toliki broj uzvanika nismo nažalost mogli osigurati u Zadru. Dvorana HNK Zadar je zauzeta kazališnim sadržajima, a Arsenal je za tu prigodu već iznajmljen. Drugih dvorana većeg kapaciteta u našoj županiji nema pa je bilo logično obratiti se Punta Skali koja ima dvoranu koja je odgovarajuća - kazao nam je Ante Župan uz napomenu da županija neće imati troškove najma dvorane jer im je ustupljena besplatno.

- Županijski proračun je transparentan, proračunskim sredstvima upravljamo odgovorno i nema dodatnih troškova za organizaciju svečane sjednice - dodao je. 

25. travanj 2024 17:25