StoryEditorOCM
KalelargaNOVI SASTANAK

Muke po aglomeraciji, evo što će se sve do početka ljeta asfaltirati na Puntamici i u Diklu

Piše Iva Ivanac
25. svibnja 2023. - 14:19

Gradonačelnik Branko Dukić danas će odraditi još jedan sastanak s predstavnicima zadarske Odvodnje i s izvođačem radova tvrtkom Ludwig Pfieffer koji na projektu Aglomeracije Zadar-Petrčane rade cjelinu Zadar.

Gradonačelnik je istaknuo kako su krajem prošlog mjeseca na Bokanjcu završeni svi radovi i to osam mjeseci prije ugovorenog roka.

- Nakon obilaska vidjeli smo kao je nužno urediti još dodatnih par ulica što je i obavljeno. Da je bar tako i na cjelini Centar. A nije i znamo zašto nije. Ipak, i tu ima vidljivih pomaka. Počelo je asfaltiranje Puta Dikla – danas bi trebalo biti gotovo. Ostaje tek završiti obilježavanje prometne signalizacije. Po puštanju u promet Puta Dikla, zatvorit će se za sav promet Ulica Matije Gupca najkasnije do sredine lipnja 2023. godine. Imat ćemo alternativne pravce koji će, vjerujem, održati promet prohodnim. Do tada treba biti završeno asfaltiranje ulica Maka Dizdara, Valerije de Ponte, Ivane Brlić Mažuranić i Ksavera Šandora Đalskog. Danas bi trebalo biti gotovo s polaganjem asfalta na sjevernom dijelu Rampade u Diklu. Tamo je u tijeku stavljanje kamene obloge šetnice u Diklu u punoj širini koje će završiti do sredine lipnja. Do tada će se asfaltirati drugi dio Rampade, dio Barešićeve ulice, Školske ulice, Grancarićeve ulice, Put Njivica i Kožinski prilaz, kazao je gradonačelnik dodajući kako nastavak radova na Puntamici slijedi 15. rujna.

25. svibanj 2023 14:19