StoryEditorOCM
KalelargaPEDOFILIJA

Muškarac (56) s ličko - senjskog područja pokušao spolno iskoristiti djevojčicu, kćer obiteljskog prijatelja. Slao joj lascivne poruke i nudio joj seks!

Piše B.S.
7. kolovoza 2023. - 18:48

Zbog spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću podignulo je optužnicu protiv 56-godišnjaka s područja Ličko – senjske županije.

Muškarac je pokušao spolno iskoristiti 14-godišnju djevojčicu, inače kćer njegovog prijatelja koji je cijeli slučaj na koncu prijavio policiji nakon što mje otkrio poruke na njezinom mobitelu.  

Optužnicom se tereti za kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta – mamljenjem djece za zadovoljenje spolnih potreba. U noći 31. srpnja i 1. kolovoza 2022. godine od 19.22 do 2.47 sati u cilju da ima seksualni odnos ili s njim izjednačenu radnju, svjestan njezine dobi, 56-godišnjak je sa svog mobilnog telefona putem messenger aplikacije uputio više poruka seksualnog sadržaja u kojima je 14-godišnjakinju pozivao da slijedeće jutro dođe na određeno mjesto kako bi imali spolni odnos.

Tijekom ispitivanja u cijelosti je priznao počinjenje kaznenog djela navodeći da je te prilike bio pripit, da je žrtvu zvao i pisao joj poruke seksualnog sadržaja i pozivao je da dođe na seks ali da ne zna točno što je pisao, te da je sve to vidio ujutro, a potom da je poruke obrisao.

Temeljem njegovog iskaza, te izvršenim uvidom u zapisnik o očevidu koji je izvršen na mobilnom telefonu žrtve djeteta proizlazi da je osim što je 14-godišnjakinju putem aplikacije messenger slao poruke seksualnog sadržaja, pozivao je I da se iduće jutro nađe s njim radi spolnog odnosa, pri čemu ju je pokušavao i nazvati.

Obzirom na sve okolnosti počinjenja ovog kaznenog djela, cijeneći stupanj povrede zaštićenog dobra žrtve u dobi od 14 godina predloženo je izricanje bezuvjetne kaznene sankcije, kao razmjerne stupnju krivnje i svrsi kažnjavanja.

05. svibanj 2024 11:08