StoryEditorOCM
KalelargaKONTROLA

Na autocesti A1, u smjer Split-Zagreb, zadarska policija pojačano nadzirala teretnjake i autobuse: sankcionirano više od 20 vozača

Piše B. S.
11. listopada 2024. - 10:47

U cilju povećanja ukupne sigurnosti prometa, a u sklopu planiranih preventivno- represivnih postupanja policije u cestovnom prometu, u srijedu, 9. listopada, od 10 do 15 sati na autocesti A1 kod odmorišta Marune proveden je pojačani nadzor teretnih vozila.

Pojačani nadzor proveden je u suradnji policijskih službenika Policijske uprave zadarske i drugih nadležnih inspekcijskih službi,

Tijekom nadzora kontrolirano je 45 teretnih vozila, sedam autobusa i četiri osobna vozila, te je ukupno poduzeta 21 represivna mjera. Izdano je i 18 zapisnika provjere na cesti, utvrđeno 16 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, dva prekršaja iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, te tri prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Isto tako, u sklopu ove akcije sankcioniran je i jedan vlasnik automobila za čije je vozila utvrđeno da je tehnički neispravno.

11. listopad 2024 10:50