StoryEditorOCM
KalelargaIZAZVAO KAŠNJENJE

Na letu za Zadar 18-godišnji mladić slao fotografije rušenja zrakoplova drugim putnicima

Piše Zadarski.hr
15. kolovoza 2022. - 20:00
Zemunik, Zadar, 040414. Danas je u Zracnu luku Zadar sletio prvi Ryanairov zrakoplov iz grada Manchestera. Za 122 putnika iz Velike Britanije domacini su organizirali lijepi prijem uz domjenak i zivu glazbu. Na fotografiji: dolazak aviona iz Manchestera. Ilustracija: Cropix

Nizozemska niskotarifna aviokompanija, Transavia, na crnu listu stavila je 18-godišnjeg putnika na točno 5 godina zbog slanja fotografija rušenja zrakoplova drugim putnicima netom pred polijetanje leta iz Rotterdama za Zadar, objavio je Croatianaviation.com.

18-godišnji putnik idućih 5 godina ne smije letjeti nizozemskom aviokompanijom Transavijom jer je nekoliko minuta prije polijetanja zrakoplova tipa B737-700 iz Rotterdama za Zadar ostalim putnicima u putničkoj kabini putem AirDropa slao fotografije srušenih zrakoplova. Uznemireni putnici odmah su obavijestili kabinsko osoblje, a fotografiju je dobio i sam perser, pa je polijetanje odgođeno a na zrakoplov pozvana policija. Inače, ovaj je let obavio zrakoplov KLM-a za Transaviju.

Glasnogovornik aviokompanija potvrdio je za medije kako je fotografija poslana ostalim putnicima protumačena kao moguća prijetnja bombom, te potencijalna najava onoga što bi se moglo dogoditi putnicima na samom letu ako zrakoplov poleti.

Posada je zatim zatražila da osoba koja je poslala fotografije ustane i izađe iz zrakoplova, no mladić nije htio ustati sve dok kapetan nije objavio kako zrakoplov neće poletjeti sve dok se ne pronađe krivac za navedeno.

18-godišnjak je ispraćen iz zrakoplova pod policijskom pratnjom, te je zbog navedenog čina izveden i pred sud. Kazao je kako nije imao loše namjere, već se samo našaliti s putnicima, također je utvrđeno da je psihički stabilan pa je očito kako nema smisla za humor.

Zrakoplov je poletio iz Rotterdama s 40-tak minuta zakašnjenja prema Zračnoj luci Zadar.

05. veljača 2023 08:34