StoryEditorOCM
KalelargaŠAKA U OKO ILI...

Na Narodnom trgu osvanuli stolovi i stolice u razigranim bojama. Grad Zadar: Nema ograničenja da budu šareni...

Piše I.I.
3. travnja 2023. - 19:34

Iako se u Zadru već godinama govori o potrebi unificiranog izgleda ugostiteljskog namještaja na javnim površinama po uzoru na velike europske gradove, teško je da će se tako nešto uskoro dogoditi. 

Tako je u ponedjeljak ujutro prolaznike na Narodnom trgu iznenadio inventar obližnje slastičarnice koji odskače od uobičajenog ugostiteljskog namještaja na glavnom gradskom trgu. Stolice u crvenoj i zelenoj boji te stolovi u breskva tonu ističu se naspram tamnosivih stolica ostalih kafića na trgu. 

Jedno od glavnih pitanja građana bilo je smije li slastičarna postaviti takve sjedalice koje odudaraju od ostalog ugostiteljskog sadržaja na Narodnom trgu. A odgovor je jednostavan - smiju!

Naime, u Planu korištenja javnih površina koji je donesen u prosincu 2017. godine ne navodi se kako ugostiteljski stolovi moraju biti u jednoj ili dvije boje već samo materijal od kojeg moraju biti izrađeni.

- Stolovi i sjedalice moraju biti izrađeni od metala, plastificiranog materijala, drva ili kombinacije navedenih materijala i od sličnog kvalitetnog materijala, stoji u Planu.

Dok za ugostiteljske stolove i stolice ne postoji određena boja, kada su u pitanju suncobrani i tende, za njih je navedeno kako moraju biti bijele ili bež boje, bez reklamnih natpisa te kako ne smiju prelaziti zakupljenu površinu.

image
Zadarski.hr/
image
Zadarski.hr/
image
Zadarski.hr/
02. svibanj 2024 07:50