StoryEditorOCM
KalelargaDIVLJANJE U PROMETU

Na obilježenom pješačkom prijelazu je nepropisno pretjecao: kad ga je policija uhvatila, na 15 dana je smješten u zatvor

Piše Zadarski.hr
15. kolovoza 2023. - 11:08

Zadarski prometni policajci su proteklog vikenda od 11. do 13. kolovoza 2023. godine na zadarskim prometnicama utvrdili ukupno 329 prekršaja od čega 21 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola,  87 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja 

28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom. Zabilježeno je i 6 prekršaja zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje, 5 prekršaja zbog vožnje bez tehničkog pregleda te 9 prekršaja zbog nekorištenja zaštitne kacige.

Iz prometa je isključeno 36 vozača i 6 vozila. U tom vremenu dogodilo se 39 prometnih nesreća u kojima je deset osoba teže ozlijeđeno te je sedam osoba lakše ozlijeđeno. Vožnja pod utjecajem alkohola i bez položenog vozačkog ispita

Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su tijekom kontrole prometa, u nedjelju, 13. kolovoza u 19.20 sati u Zadru u Ulici Put Murvice zaustavili 62-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 2,13 g/kg upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka, a što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda.

Zbog počinjenog prekršaja, 62-godišnji hrvatski državljanin je isključen iz prometa, a vozač je prekršajno sankcioniran.

Istog dana, u 12.38 sati, u Murvici je tijekom kontrole prometa zaustavljen teretni automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je pod vidnim utjecajem alkohola upravljao 55-godišnji hrvatski državljanin. Vozač je odbio alkotestiranje te je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Također, u nedjelju u 07.30 sati u Zadru u Ulici 72. Bojne vojne policije, policijski službenici Policijske postaje Zadar zaustavili su teretni automobil sisačkih registarskih oznaka s kojim je prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao 23-godišnji hrvatski državljani. Uz optužni prijedlog, vozač je prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel nadležnog suda u Zadru. 

Policijski službenici Policijske postaje Biograd, u nedjelju, 13. kolovoza u 01.45 sati su u Ulic dr. Franje Tuđmana pokušali zaustaviti automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je vozač na obilježenom pješačkom prijelazu, nepropisno pretjecao vozila ispred sebe. Uz zvučnu i svjetlosnu signalizaciju vozač je zaustavljen. Daljnim postupanjem prema 26-godišnjem vozaču utvrđeno je kako je automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,79 g/kg te za vrijeme izrečene zabrane upravljanja vozilima. Vozač je isključen iz prometa te smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je zbog počinjenih prometnih prekšaja određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 15 dana.

03. svibanj 2024 07:05