StoryEditorOCM
KalelargaBURNO OD STARTA

Na početku sjednice sukob zbog razrješenja i imenovanja članova Upravnog vijeća Znanstvene knjižnice: "Vi biste smijenili ove i stavili svoje!"

Piše Iva Ivanac
15. rujna 2021. - 18:33

Početak sjednice Gradskog vijeća obilježio je sukob između članova HDZ i ostatka vijećnika, a sve zbog dopune dnevnog reda s prijedlozima odluka o razrješenju i imenovanja novih članova Upravnog vijeća Znanstvene knjižnice.

Članovi HDZ-a su tvrdili kako je uvođenje tih dvaju točaka u dnevni red kršenje poslovnika jer nisu znali tko je podnio prijedloge za uvođenje.  

- Red bi bio da nam se netko obratio i obrazložio prijedloge, rekao je Damir Burčul predsjednik HDZ-ovog kluba kojem je predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić kazao kako se glasanje za dopunu dnevnog reda odvija bez rasprave te da je prijedlog dobio u roku, najkasnije jedan dan prije sjednice.

Ubrzo je iz klupa počeo dobacivati vijećnik Ante Rubeša (AM) no što je točno dobacivao nije se moglo čuti. Čuo se samo Burčul koji je zaradio opomenu kada je Rubeši kazao: "Vi biste smijenili ove i stavili svoje".

Ante Kolega (HDZ) je govorio o tome da vijećnici imaju svoje prava, a Burno Milin (HDZ) je zatražio povredu poslovnika.

Vučetić je na to dodao kako će ubuduće voditi računa o spoznajnom nesnalaženju vijećnika, a Marko Pupić Bakrač (AM) rekao: Boli mene briga Ante što ti ne znaš poslovnik, boli me briga Milinu što niste razumjeli, neka ga Vam netko u stranci objasni. Zašto smo išli po žurnom postupku? Zato što ste vi imenovali osobu koju Gradsko vijeće nije prihvatilo.

Govornice se domogao i zamjenik gradonačelnika Ante Babić koji je pokušao objasniti što su svi prethodni vijećnici željeli reći.

- Stvar je u tome tko je uputio prijedlog, prema pravilniku to treba napraviti Odbor za imenovanja. Dakle Radi se o tome tko je uputio prijedlog, a ne tiče se sadržaja.

Vučetić je prekinuo raspravu jer mu je bilo dosta "pedagoškog odgoja".

- Ovo je toliko jednostavno napisano da ne vidim kome može izazivati prijepore.

Na koncu su prijedlozi odluka uvrštene na dnevni red.

02. svibanj 2024 17:19