StoryEditorOCM
KalelargaOD PETKA DO PETKA

Na području svih policijskih uprava provodit će se pojačane kontrole prometa!

Piše Zadarski.hr
15. rujna 2023. - 13:25

Dani sigurnosti u prometu, u organizaciji europske mreže prometne policije Roadpol, i ove se godine već tradicionalno održavaju od petka, 16. do petka, 22. rujna diljem Europe, pod geslom ‘Ostani živ i spasi živote!‘

U prosjeku, u Europi svakoga dana u prometu život izgubi 70 osoba. Stoga je cilj samoga projekta pridonijeti smanjenju broja smrtno stradalih osoba na europskim cestama provođenjem raznih preventivno-represivnih aktivnosti. Projekt se održava u suradnji s Europskom komisijom te se uvijek odvija istovremeno s Europskim tjednom mobilnosti.

Za vrijeme provođenja „Dana sigurnosti u prometu“, na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj provodit će se pojačane preventivno-represivne aktivnosti s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja iz skupine „četiri glavne ubojice u prometu“: brzine, alkohola, nekorištenja sigurnosnog pojasa, te nepropisne upotrebe mobitela za vrijeme vožnje.

Dan bez poginulih u prometu obilježit će se u srijedu, 20. rujna. Tog dana će se, u svim policijskim upravama na području Republike Hrvatske, dodatno pojačati preventivno-represivne aktivnosti policije s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, uz maksimalni broj raspoloživih policijskih službenika i potrebne tehnike.

Cilj je smanjiti broj poginulih u prometu na nulu, barem na jedan dan - dan u kojem nitko neće poginuti na europskim cestama. Prošle godine na Dan bez poginulih u prometu, u Republici Hrvatskoj nije bilo smrtno stradalih ni teško ozlijeđenih osoba.

27. travanj 2024 06:18