StoryEditorOCM
KalelargaSKUPŠTINA KK ZADAR

Na ‘tapetu‘ imenovanje novih članova Nadzornog odbora, ali i smanjenje plaće direktoru kluba. Hoće li Gunjević pristati na nove uvjete?

Piše Iva Ivanac
15. rujna 2022. - 15:07

Glavna skupština košarkaškog kluba Zadar zakazna je za 18. listopada, a na dnevnom redu će se uz imenovanje dvaju novih članova Nadzornog odbora, naći i odluka o utvrđivanju najviše mjesečne bruto plaće članu Uprave Društva, direktoru Davidu Gunjeviću.

Prošli mjesec plaća direktora Gunjevića bila je na meti kritika gradonačelnika Branka Dukića.

Naime, predsjednik Nadzornog odbora KK Zadar Ante Rubeša je odmah nakon potpisivanja ugovora objavio detalje o plaćama direktora gdje se vidi da Gunjevićeva plaća iznosi 13 tisuća kuna neto te da ima proviziju u visini od pet posto za sponzorske ugovore koje osobno dogovori.

Gradonačelnik je istaknuo kako tako ugovorena plaća ne poštuje njegovu odluku o maksimalnom iznosu mjesečne bruto plaće direktora trgovačkih društava, koja iznosi 14.750 kuna.

Ako ova odluka prođe, u što ne sumnjamo jer je Grad Zadar većinski vlasnik kluba, Gunjevićeva plaća će umjesto 13 tisuća neto, iznositi malo više od deset tisuća kuna neto. No prema gradonačelnikovoj odluci imat će pravo na troškove prijevoza i na minuli rad.

Direktor Gunjević nije htio komentirati hoće li pristati na nižu plaću. U prošlim je izjavama za medije govorio kako na nove uvjete neće pristati, a pitanje je što će se dogoditi nakon iduće Skupštine. 

Na skupštini će se imenovati i novi članovi Nadzornog odbora, predstavnici udruge Grad košarke Dario Kljajić i Arsen Travica.

27. travanj 2024 05:49