StoryEditorOCM
KalelargaVIDI LI NADZOR OVO?

Na Tuđmanovoj ulici tek asfaltiran nogostup za pješake i biciklističku stazu uz City galeriju izveden neravan i pun lokvi - neće valjda ovakav ostati?

Piše M.K.
8. veljače 2022. - 21:00

Radovi na asfaltiranju rekonstruirane Ulice dr. Franje Tuđmana dobro napreduju. Od križanja s Putom Murvice do raskrižja s Putom Stanova, već se vide puni gabariti buduće četverotračne prometnice, a graditelji "napadaju" infrastrukturna čvorišta na raskrižju kod City Galerije koja su još raskopana.

Pa ipak, na kvalitet obavljenih radova već se mogu uputiti zamjerke. Naša je fotografija snimljena nakon kiše i pokazuje ogromnu lokvu koja je nastala na asfaltiranom nogostupu između novoga kolnika i City Galerije. Nadamo se da je i nadzor radova primijetio istu stvar i da će sugerirati izvođaču da ovu falingu popravi. Nogostup je u čitavoj dužini na toj strani "truckav" odnosno neravan, dok je na drugoj strani kolnika na prvi pogled posao bolje obavljen.

image
Nogostup u Tuđmanovoj ulici
Zadarski.hr

Nogostup bi prema planovima trebao biti dovoljno širok i za biciklističku stazu, nadamo se da neće ostati neravan i pun lokvi.

Radovi na rekonstrukciji izvode se u sklopu provedbe projekta Razvoj i implementacija inteligentnog prometnog sustava i rekonstrukcija prometnice sa prioritizacijom vozila javnog prijevoza i biciklističkom stazom u gradu Zadru ITS – Integrirani prometni sustav, ukupne vrijednosti 35 milijuna kuna. Rekonstrukcija predviđa novu četvorotračnu prometnicu u dužini od 890 metara, s obostranim nogostupima i biciklističkim stazama te implementaciju inteligentnog prometnog sustava koji nudi prioritet vozilima javnog gradskog prijevoza. Novoobnovljena trasa proširene ceste trebala bi omogućiti vožnju duž Ulice dr. Franje Tuđmana bez zastoja, ali i bitno utjecati na smanjenje štetnih plinova. U skladu s projektom predviđena je i sadnja čak 70 novih stabala.

image
Nogostup u Tuđmanovoj ulici
Zadarski.hr

Posao rekonstrukcije i proširenja Tuđmanove ulice u četvorotračnu prometnicu dobila je tvrtka Lavčević.

19. travanj 2024 01:26