StoryEditorOCM
KalelargaIMAMO HIT

Na Voštarnici se upravo sprema velika fešta: netko je dotjerao pečenjaru na kamionu sa šest janjaca! Naša čitateljica je dobila slom živaca

Piše I. N.
15. lipnja 2024. - 11:02

- Zvala sam policiju, zvala sam komunalne redare. I ništa. Onda sam odlučila nazvati vas - govori nam čitateljica s Voštarnice.

- Nećete vjerovati ali jutros smo u mom susjedstvu, u ulici Grigora Viteza, dobili - pečenjaru. Legalna sigurno nije, ali je zato mobila. I, kao što možete vidjeti na slikama, upravo se sprema pečenje šest janjaca! Je li to normalno? Je li ovo 21. stojeće? Živimo li u gradu? I to širem centru grada, u stambenom naselju? - iznervirala se naša čitateljica.

Nije je teško razumjeti. Putujući obrt koji na kamionu vrti janjce nekome može izgledati kao originalna dosjetka, idealna, recimo, za Benkovački sajam ili neku drugu ledini diljem lijepe naše Zadarske županije za raznorazna sijela i fešte, ali da ga se pokretnu pečenjaru parkira uz nogostup, na zelenu površinu, usred grada, i vrte janjci, stvarno je malo previše. I za one koji nemaju ništa protiv janjetine. Dapače!

Ako se o ukusima ne raspravlja, možda bi trebalo o komunalom redu da nam grad stvarno ne izgleda kao najveće selo na moru. A grad, ne zaboravimo, čine ljudi, a ne građevine.

image

Mobilna pečenjara na Voštarnici

Snimio čitatelj/Slobodna Dalmacija
15. lipanj 2024 11:03