StoryEditorOCM
KalelargaUPOZORENJE

Na zadarskom području širi se lažna poruka: nepoznata osoba predstavlja se kao rukovoditelj organizacijske jedinice Uprave kriminalističke policije

Piše B.S.
6. ožujka 2024. - 09:55

Proteklih dana je na veći broj adresa elektroničke pošte različitih primatelja na području Policijske uprave zadarske dostavljena lažna poruka. U toj se poruci nepoznata osoba predstavlja kao rukovoditelj organizacijske jedinice Uprave kriminalističke policije te navodi kako je primatelj poruke osumnjičen za više različitih kaznenih djela i traži od primatelja da odgovori na poruku, a sve s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

- Obavještavamo građane kako se radi o tzv. „phishing“ kampanji, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te je poruku dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati. U svakom slučaju ako ste zaprimili elektroničku poruku koju niste očekivali te vam je pošiljatelj nepoznat, a sadržaj poruke sumnjiv, obavezno provjerite vjerodostojnost poruke koristeći drugi komunikacijski kanal. Savjetujemo da nikad ne otvarate sumnjive privitke i ne odgovarate na neočekivane poruke - poručili su iz PU zadarske.

18. lipanj 2024 04:48