StoryEditorOCM
KalelargaSKANDALOZNO

Na župnom dvoru Zadarske nadbiskupije u Salima koju vodi dom Tomislav Vlahović izvješena zastava HOS-a sa sloganom ZDS, mještani gađali škure jajima!

Piše Zadarski.hr
1. svibnja 2021. - 18:56

Na zgradi Župe Sali Zadarske nadbiskupije na Dugom otoku kod Zadra, danas je uz zastavu Republike Hrvatske izvješena i zastava HOS-a sa ustaškim sloganom Za dom spremni.

image
Čitatelj/Zadarski.hr

Župu vodi župnik don Tomislav Vlahović koji je već do sada izazivao reakcije zbog problematičnog ponašanja i stavova.

Don Tomislav je tamo na službu stigao nakon velikog skandala koji je kao policijski kapelan priredio Zadarskoj nadbiskupiji. Naime, njega su mještani Benkovca tada prijavili kako ih zaustavlja u prometu u svom osobnom automobilu, ali s policijskom palicom, lažno se predstavljajući kao policajac Policijske uprave šibensko-kninske. 

image
Čitatelj/Zadarski.hr

Na današnje isticanje zastave HOS-a upozorili su sami Saljani koji su nam poslali i fotografije. Na jednoj od slika vidi se da su škure župskog doma gdje stoluje don Vlahović gađane jajima čiji se tragovi vide na fasadi i prozorima.

image
Čitatelj/Zadarski.hr

Zbog čega je na župskoj kući u Salima uz državni stijeg izvješena i ratna zastava HOS-a sa spornim slogamom na državni blagdan Praznik rada i crkveni spomendan Sv. Josipa radnika koji se također obilježava 1. svibnja, pokušali smo pitati don Tomislava Vlahovića, ali on nije odgovarao na pozive mobitelom.

Čim dobijemo njegov komentar, objavit ćemo ga.

20. travanj 2024 00:13