StoryEditorOCM
KalelargaSV. FILIP I JAKOV

Načelnik Zoran Pelicarić zaradio kaznenu prijavu zbog bespravne gradnje na pomorskom dobru! Prijavljena su još dvojica

Piše Zadarski.hr
29. siječnja 2024. - 10:45

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom i građevinskom inspekcijom proveli su kriminalističko istraživanje nad Zoranom Pelicarićem (60), načelnikom Općine sv. Filip i Jakov, te dvojicom muškaraca u dobi od 51 i 39 godina koje se sumnjiči za kazneno djelo protiv okoliša.

Naime, Pelicarića se sumnjiči da je u veljači 2023. godine, u svojstvu naručitelja, kao odgovorna osoba tijela jedinice lokalne samouprave, s 51–godišnjim hrvatskim državljaninom, odgovornom osobom trgovačkog društva, u svojstvu izvođača, sklopio ugovor o izvođenju radova uređenja dijela plaže Iza Banja na području Sv. Filipa i Jakova, kao i da je s 39–godišnjim hrvatskim državljaninom, odgovornom osobom drugog trgovačkog društva, u svojstvu isporučitelja, sklopio ugovor o provedbi nadzora na gradilištu tijekom gradnje. Konkretno, za izgradnju šetnice te postavljanje tuševa i rasvjete.

Temeljem sklopljenih ugovora i u skladu s idejnim projektom za uređenje dijela plaže, projektiranim od strane trgovačkog društva iz Splita, protivno propisima, u vremenu od sredine veljače do kraja lipnja 2023. godine, dijelom na čestici zemljišta na pomorskom dobru te dijelom u moru ispred navedene čestice, izvedeni su građevinski i drugi radove na uređenju plaže, bez prethodnog ishođenja izvršne i pravomoćne građevinske dozvole propisane Zakonom o gradnji. 

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv trojice osumnjičenih podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru zbog  sumnje da su počinili kazneno djelo protupravna gradnja.

27. travanj 2024 20:17