StoryEditorOCM
KalelargaINTERVENTNA CZ

Nacionalni stožer: u Zadru, Biogradu i Benkovcu proveli smo ukupno 245 nadzora u trgovačkim centrima i pronašli 70 nepravilnosti u 55 objekata!

Piše IN
9. prosinca 2020. - 11:38

Državna intervencijska postrojba civilne zaštite Split Ravnateljstva civilne zaštite je na području Zadarske županije u četvrtak, 3. prosinca 2020. godine obavila planirani nadzor poslovnih subjekata zbog kontrole provedbe epidemioloških mjera. 

Na užem području grada Zadra nadzirali su se trgovački centri na nekoliko lokacija, a istoga dana nadzor je proveden i na području grada Biograda na Moru i grada Benkovca. Provedeno je ukupno 245 nadzora i utvrđeno 70 nepravilnosti u 55 objekata koje su otklonjene na licu mjesta, ističe se u odgovoru Stožera civilne zaštite RH kojeg smo dobili u utorak poslijepodne.

Podsjetimo, pitanja Stožeru uputili smo prošlog petka, nakon što smo dobili neslužbene informacije da je dan ranije na području Zadra i županiji provedeno oko 260 nadzora zbog kontrole provedbe epidemioloških mjera. 

U sklopu kontrole intervencijske postrojbe nadzirale su se istaknute obavijesti na ulazu u trgovine o dozvoljenom broju kupaca koji istovremeno mogu boraviti u njihovom prostoru, obavijesti o fizičkom distanciranju, upotrebi dezinficijensa, osiguranja međusobne udaljenosti od 2 metra na blagajnama, korištenju maski za lice te poduzete mjere kako u prostorima ne bi istovremeno boravio veći broj kupaca od dopuštenog.

Zanimalo nas je jesu li inspektori proveli nazor i nad jednim poznatim restoranom na Poluotoku koji je navodno imao goste unatoč zabrani. 

- Planiranim nadzorom grada Zadra uočene su osobe u restoranu te je izviješten Županijski centar 112 Zadar. Informaciju su proslijedili Državnom inspektoratu Republike Hrvatske koji je obavio izvidne radnje i utvrdio da se ne radi o obavljanju ugostiteljske djelatnosti nego o pripremnim aktivnostima za adaptaciju objekta - odgovorili su iz nacionalnog stožera.

01. srpanj 2024 03:38