StoryEditorOCM
Kalelarga18. i 19. SVIBNJA

Najava iz Zadarske nadbiskupije: evo gdje će se održati duhovne obnove i kako će se proslaviti svatkovina Duhova

Piše Zadarski.hr
15. svibnja 2024. - 19:52

1. Duhovsko bdjenje u katedrali sv. Stošije u Zadru u subotu, 18. svibnja, počinje u 20 sati. Predstavnici zajednice Kursiljo će govoriti o darovima Duha Svetoga. Nakon toga razmatranja i nagovora, svečano misno slavlje u 21 sat predvodi zadarski nadbiskup Milan  Zgrablić.

 

2. Na svetkovinu Duhova, u nedjelju, 19. svibnja, svečano misno slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić, kada će podijeliti i sakrament potvrde krizmanicima katedrale župe.

 

3. Duhovna obnova za hrvatske branitelje i njihove obitelji održava se u subotu, 18. svibnja u Pakoštanima. Svečano misno slavlje u pakoštanskoj župnoj crkvi Uzašašća Gospodinova u 19 sati predvodi mons. Želimir Puljić, umirovljeni zadarski nadbiskup. Nakon mise, na koncertu duhovne glazbe nastupaju klapa HRM-a sv. Juraj, Župni zbor Pakoštane, muška pjevačka skupina ‘Zavičaj‘, don Jerolim Lenkić i klapa ‘Elektrodalmacije‘ iz Splita.

 

4. Duhovnu obnovu u svetištu sv. Šime u Zadru u subotu, 18. svibnja, s početkom u 19 sati, predvodi p. Stjepan Ivan Horvat.

16. lipanj 2024 03:43