StoryEditorOCM
KalelargaU ZADRU SE ODRŽAVA 25. DRŽAVNO NATJECANJE "SIGURNO U PROMETU"

Najbolji idu na Europsko prvenstvo

Piše Ana Franić
25. svibnja 2017. - 16:42
IMG_6448.JPG

U osnovnoj školi Zadarski otoci danas je počelo jubilarno 25. državno natjecanje "Sigurno u prometu" u kojoj sudjeluje 84 učenika osnovnih škola u dobi od 10 do 12 godina iz cijele Hrvatske. Domaćin i suorganizator natjecanja je Auto klub Zadar, a organizatori su još Hrvatski autoklub, Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

- Ovo natjecanje je od iznimne važnosti zbog toga što smo svi sudionici u prometu kada izađemo iz kuće, a u sklopu ovoga učimo naše najmlađe sudionike kako se pravilno ponašati i sudjelovati u prometu, rekao je Davor Barić, ravnatelj škole Zadarski otoci.

Svaka županijska ekipa se sastoji od četvero učenika (dvije djevojčice i dva dječaka) i njihovih mentora. "Sigurno u prometu" je prometno – edukativna akcija Hrvatskog autokluba, tijekom kojeg se obučavaju i natječu djeca u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila te u vještini upravljanja biciklom u simuliranim uvjetima.

- Ovo je mala vozačka škola! Danas nam djeca gube živote u prometu i na ovaj način ih želimo naučiti snalaženju u prometu i prometnim pravilima, kazao je Dinko Brkić, tajnik Autokluba Zadar.

Dvije najbolje djevojčice i dva najbolja dječaka osvajaju put na Europsko prvenstvo koje će se održati u Albaniji.

25. travanj 2024 01:12