StoryEditorOCM
KalelargaJEDNA JE MATER

Majka koja po Splitu traži stan za sina jedinca iz Zadra postala je pravi hit: ‘Neka mi ga ne vraćaju bez diplome...‘

Piše Split SD
30. kolovoza 2024. - 07:23

Ja da imam stan u Splitu, ja bih ti ga besplatno dala, nakon ovakvog objašnjenja...

To je tek jedan u nizu sličnih komentara na objavu jedne majke koja preko Facebooka traži stan za sina studenta u Splitu. Znamo kako je to postala skoro pa nemoguća misija, cijene su astronomske, a gomila najmodavaca uvjetuje da se iz stana iziđe već u svibnju, najkasnije u lipnju, baš kad studenti imaju ispitne rokove.

Gomila splitskih studenata nije ‘upala‘ u domove, a najmodavci nabili cijene. Istražili smo ponudu, neće im biti lako...

Zato je lako razumjeti agoniju kroz koju prolazi majka splitskog studenta dok za svoga jedinca i cimera mu traži stan. Mnoge je nasmijao njezin status, mnogi su ga i podijelili, a mi se nadamo da će akcija uroditi plodom.

Evo što žena, inače Zadranka, kaže, odnosno piše.

"Ovo je oglas, apel, proza ili kako god.

TRAŽIM STAN U SPLITU za dva studenta. Jedan od njih je moj jedinac, ljubi ga majka pripametnog. PRVI PROBLEM je što sam posvađana sa svitom u kojem mater za odraslog sina traži išta, a kamoli stan. Ja sam njegovih godina od moje Bibe dobila autobusnu kartu, par teća, pijata, akvarij s ribicom i savjet prije ulaska u bus: ‘Ako si mislila da ćeš na pamet prolaziti i fakultet, zaboravi. Fakultet ti se završava samo guzicom, koliko njome budeš grijala stolicu.‘ I stan sam našla na oglasnoj ploči od fakulteta. DRUGI PROBLEM je, ajmo reći, opravdanje za prvi. U Splitu je nemoguće naći pristojan studentski stan. To se po astronomskim cijenama iznajmljuju stanovi s pogledom na more, s kaminom u tinelu, s jacuzzijem na terasi, s ružama na krevetu, tropskim voćem na kuhinjskom šanku, šugamanima zamotanim u oblik labuda…

Stoga, molim sve moje prijatelje, rodbinu iz Splita, ukoliko znaju za neki pristojan stan koji ima dvi spavaće sobe, dva kreveta, kuhinju s kolom za kavu i banj s vodom da mi se jave. Poslat ću im najduhovitije stvorenje koje je nekim divnim čudom moj sin, neka mi ga ne vraćaju kući bez diplome."

A sad još malo komentara:

Dok san pročita do kraja čovik već evo iznajmija stan. 

Neka tražiš i ja sam tražila za moje dvoje i ništa im nije falilo. Valjda tvoju srećicu negde kasnije čeka i dom.

Ja sam dobila kartu za autobus, kišobran, proštopane hlače, teću za iskuhavanje veša i savjet, nema kiksanja... 

 

 

06. rujan 2024 12:59