StoryEditorOCM
KalelargaMALIGANI I VOŽNJA

Najpijaniji vozač proteklog vikenda: biciklist (26) na Relji u Zadru bauljao s 2,56 promila alkohola u krvi

Piše Zadarski.hr
20. veljače 2023. - 11:32

Tijekom kontrole prometa proteklog vikenda, policija je iz prometa isključila 23 vozača, od kojih su dvojica isključena zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Nadležnom kazneno-prekršajnom odjelu Općinskog suda u Zadru, uz optužne prijedloge prepraćena su i dvojica vozača: 37-godišnjak koji je u subotu, 18. veljače u Zadru upravljao osobnim automobilom na Zagrebačkoj ulici pod utjecajem alkohola od 1,54 promila te 19-godišnjak koji je u nedjelju u ranojutarnjim satima u Ulici Nikole Šubića Zrinskog upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,75 g/kg.

No najveća koncentracija alkohola, od preko 2 promila, utvrđena je kod biciklista. U subotu, 18. veljače u 21,20 sati u Zadru, upravljajući biciklom pod utjecajem alkohola na križanju Zrinsko-Frankopanske i Puta Murvice, 26-godišnjak je izgubio nadzor nad upravljačem i pao na kolnik. Daljnjim postupanjem kod njega je utvrđena koncentracija alkohola od 2,56 g/kg, zbog čega je prekršajno sankcioniran.

Inače je tijekom vikenda evidentirano 139 prekršaja, alkotestirano je 292 vozača, od kojih je 20 zatečeno u vožnji pod utjecajem alkohola. 

Od utvrđenih prekršaja bilo je 20 za alkohol, 28 za prekoračenje brzine, 7 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 5 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 2 prekršaja za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 4 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo, 4 zbog nepropisnog pretjecanja, 3 zbog prolaska kroz crveno svjetlo, te po 1 prekršaj zbog nekorištenja dnevnih svjetala i vožnje u zabranjenom smjeru.

Tijekom vikenda evidentirane su 22 prometne nesreća od kojih četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

03. svibanj 2024 14:55