StoryEditorOCM
KalelargaNASTAVA POČELA, A UČENICI NA ČEKANJU

Najveća zadarska osnovna škola još nije dobila besplatne udžbenike i radne bilježnice! I nisu jedini...

Piše I. Ivanac
10. rujna 2019. - 21:05
11

Nova škola godina počela je u ponedjeljak, a većina učenika zadarskih osnovnih škola još uvijek nema sva potrebna sredstava za praćenje nastave. Naime, iako je najavljivano da će učenike prvog dana nastave dočekati besplatni udžbenici, koje  financira država, i radne bilježnice, koje financira Grad Zadar, nekoliko osnovnih škola još uvijek nisu dobile ono što im je obećano.

Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje, koju je od prvog rujna vodi novi ravnatelj Dražen Adžić, još uvijek nije dobila ni knjige ni radne bilježnice.

- Nabava je zapela, vjerujem, zato što smo mi jedna od najvećih škola koja ima 1180 učenika, te je dobavljačima teško za tako velike škole isporučiti narudžbu, ali za srijedu nam je najavljeno kako dolazi  većina knjiga i radnih bilježnica. Organizirali smo timove i razrednici će svojim učenicima, odnosno njihovim roditeljima predati knjige, a pomagat će im nastavnici koji nemaju razredništvo, kazao je ravnatelj Adžić.

U Osnovnoj školi Stanovi situacija je malo drugačija. Naime većina udžbenika je stiglo, ali radne bilježnice još nisu. Ostatak knjiga i radnih trebale bi se naći u rukama učenika početkom sljedećeg tjedna.

U Osnovnoj školi Bartola Kašića, koju pohađa 1094 djece, učenici su dobili većinu materijala za rad, a do kraja tjedan očekuju kako će se  stići sve što učenicima nedostaje.

U OŠ Krune Krstića u Arbanasima, koja broji 630 učenika, stigla je većina udžbenika i radnih bilježnica, oko 85 do 90 posto, i već su podijeljeni učenicima, dok u Petra Preradovića nedostaje nekoliko udžbenika, ali i sve radne bilježnice koje očekuju do kraja tjedna.

Ravnatelje OŠ Šime Budinića, OŠ Smiljevac i OŠ Zadarski otoci nismo uspjeli dobiti i provjeriti nedostaju li im udžbenici i radne bilježnice.

- Škole su provodile javne nabave i one su vodile dinamiku isporuke udžbenika i radnih bilježnica. U cijeloj Hrvatskoj se nabavljaju udžbenici, a kod nas još i radne te vjerujem kako je kašnjenje u isporuci uzrokovano zagušenosti dobavljača. Imao sam i sastanak sa svim ravnateljima koji su mi rekli kako nemaju problema s nabavom. Vjerujem kako će uskoro stići svi udžbenici i radne bilježnice koji učenicima nedostaju, ali neka se nitko ne brine, jer to na nastavu neće utjecati. Nastava se odvija prema planu i programu, kazao je Joso Nekić, pročelnik gradskog Upravnog odjela za odgoj i školstvo.

 

17. travanj 2024 01:36