StoryEditorOCM
KalelargaNA ZADNJI DAN GODINE

Nakon dojave građana zadarska policija uhvatila pijanog vozača koji je, bez prometne dozvole i osiguranja, vrludao cestom na Bokanjcu

Piše Zadarski.hr
3. siječnja 2022. - 12:12

Na zadnji dan godine, nakon što je zadarska policija zaprimila saznanja kako na Bokanjcu, u Ulici Put vrela, vozač osobnog vozila Opel zadarskih registarskih oznaka, vrluda prometnicom i ugrožava sigurnost drugih sudionika u prometu, policijski službenici su vrlo brzo u istoj ulici zaustavili 34-godišnjeg vozača. Prilikom alkotestiranja utvrđeno je kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1,65 g/kg, te u prometu sudjeluje s vozilom za koje je u siječnju 2021. godine istekao rok važenja prometne dozvole te nema valjanu policu obveznog osiguranja.

Vozač je doveden u službene prostorije te nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz optužni prijedlog zbog više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, u subotu prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru.

Inače, na prometnicama na području Policijske uprave zadarske policija je tijekom ovog vikenda prekršajno sankcionirala ukupno 60 vozača: njih 15 zbog prekoračenja brzine, devet zbog korištenja mobitela u vožnji, tri zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa te još 29 vozač zbog različitih prometnih prekršaja. 

04. svibanj 2024 06:07